Sienet tuovat suolaan potkua – kokeile vaikkapa herkkutatti-viherpippurisuolaa munakkaassa
Suppilovahvero-katajanmarjasuola sopii erityisesti riistalihan ja erilaisten pitkään haudutettavien pata- ja keittoruokien maustamiseen. Herkkutatti-viherpippurisuolaa kannattaa kokeilla pastoihin, keittoihin ja munakkaisiin. Mustatorvisieni-valkosipulisuola on voimakkaan makuinen, joten se sopii esimerkiksi lihan marinointiin tai pintamaustamiseen.Suppilovahvero-katajanmarjasuola
- noin 1 dl maustetta
- Ainekset
- 5 dl (noin 20 g) kuivattuja suppilovahveroita
- 2 rkl katajanmarjoja
- 1 tl karkeaa merisuolaa
Valmistusohje
Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes mausteseos on tasaisen jauhemaista. Säilytä tiiviissä purkissa.
Herkkutatti-viherpippurisuola
- noin 1 dl maustetta
- Ainekset
- 5 dl (noin 20 g) kuivattuja herkkutatteja
- 1 rkl viherpippureita
- ½ tl karkeaa merisuolaa
Valmistusohje
Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes mausteseos on tasaisen jauhemaista. Säilytä tiiviissä purkissa.
Mustatorvisieni-valkosipulisuola
- noin 1 dl maustetta
- Ainekset
- n. 5 dl (20 g) kuivattuja mustatorvisieniä
- 1 tl valkosipulirouhetta
- ½ tl rosmariinia
- 1 tl karkeaa merisuolaa
Valmistusohje
Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes mausteseos on tasaisen jauhemaista.
Säilytä mauste tiiviissä purkissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




