Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Linnunliharuislastut

Riistalihalla päällystetyt ruislastut syntyvät hetkessä, jos pakastimesta löytyy kypsää riistalihaa. Jos sitä ei ole, voi näppipaloja varten kypsentää sorsanfileet esimerkiksi mausteliemessä tai ankanrasvassa hauduttamalla. Läpikypsä riistaliha on helppo nyhtää lihassyiksi. Neljästä sorsan rintafileestä eli kahden linnun rintalihoista saa jopa 40 suupalaa.
Pieni riistalihalla päällystetty ruislastu on juhlajuoman oivallinen makupari.
Pieni riistalihalla päällystetty ruislastu on juhlajuoman oivallinen makupari. Kuva: Jaana Kankaanpää

Linnunliharuislastut

noin 40 kpl

Ainekset

  • 4 kypsää riistalinnun rintafileetä (esim. sorsaa tai fasaania)
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 prk (à 150 g) piparjuurijuustoa
  • 10 ruohosipulinvartta
  • (1–2 rkl kermaviiliä)

Lisäksi

  • 1 dl majoneesia
  • noin 40 ruislastua

Valmistusohje

Nyhdä kypsät riistalinnun fileet lihassyiksi kahdella haarukalla repien. Nosta lihat kulhoon. Lisää mausteet, piparjuurituorejuusto ja hienonnetut ruohosipulit. Sekoita. Jos massa tuntuu kovin kuivalta ja paksulta, lisää hiukan kermaviiliä notkistamaan sitä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele ruislastut kevyesti majoneesilla. Jaa nyhtölihaseos ruislastuille. Säilytä jääkaapissa, mutta tarjoa valmistuspäivänä.

Vinkki: Voit käyttää myös muuta riistalihaa, esimerkiksi peuran, hirven tai villisian lihaa. Lihan tulee olla kypsennetty läpikypsäksi (riistalajista riippuen 70–80 asteiseksi), jotta lihassyyt ovat nyhdettävissä irtonaisiksi. Villisika on muutenkin aina kypsennettävä 80 asteeseen trikiiniriskin vuoksi.