Linnunliharuislastut
Riistalihalla päällystetyt ruislastut syntyvät hetkessä, jos pakastimesta löytyy kypsää riistalihaa. Jos sitä ei ole, voi näppipaloja varten kypsentää sorsanfileet esimerkiksi mausteliemessä tai ankanrasvassa hauduttamalla. Läpikypsä riistaliha on helppo nyhtää lihassyiksi. Neljästä sorsan rintafileestä eli kahden linnun rintalihoista saa jopa 40 suupalaa.

Pieni riistalihalla päällystetty ruislastu on juhlajuoman oivallinen makupari. Kuva: Jaana Kankaanpää
Linnunliharuislastut
noin 40 kpl
Ainekset
- 4 kypsää riistalinnun rintafileetä (esim. sorsaa tai fasaania)
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1 prk (à 150 g) piparjuurijuustoa
- 10 ruohosipulinvartta
- (1–2 rkl kermaviiliä)
Lisäksi
- 1 dl majoneesia
- noin 40 ruislastua
Valmistusohje
Nyhdä kypsät riistalinnun fileet lihassyiksi kahdella haarukalla repien. Nosta lihat kulhoon. Lisää mausteet, piparjuurituorejuusto ja hienonnetut ruohosipulit. Sekoita. Jos massa tuntuu kovin kuivalta ja paksulta, lisää hiukan kermaviiliä notkistamaan sitä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Voitele ruislastut kevyesti majoneesilla. Jaa nyhtölihaseos ruislastuille. Säilytä jääkaapissa, mutta tarjoa valmistuspäivänä.
Vinkki: Voit käyttää myös muuta riistalihaa, esimerkiksi peuran, hirven tai villisian lihaa. Lihan tulee olla kypsennetty läpikypsäksi (riistalajista riippuen 70–80 asteiseksi), jotta lihassyyt ovat nyhdettävissä irtonaisiksi. Villisika on muutenkin aina kypsennettävä 80 asteeseen trikiiniriskin vuoksi.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tämä perunalisuke valmistuu supernopeasti pakasteperunamuusista
- Parsakaalisosekeitto
- Kahden kalan ruusukkeet on juhlava pääruoka – piparjuurikastike tuo kivasti potkua
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon