Pasta-savukalasalaatti
Pastan marinoiminen kannattaa, kun tavoitteena on mehevä ja maukas pastasalaatti.
Pastan marinoiminen kannattaa, kun tavoitteena on mehevä ja maukas pastasalaatti. Kuva: Jaana KankaanpääPasta-savukalasalaatti
6 annosta
Ainekset
- noin 250 g pastaa (penne rigate, rigatoni tai farfalle)
- 1 punainen paprika
- 1 prk (noin 200 g) säilykemaissia
- 1 ps (200 g) pakasteherneitä
Kastike
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl siemensinappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl rakuunaa
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 dl rypsiöljyä
Lisäksi
- 400 g savu- tai loimulohta
- tilliä ja ruohosipulia
Valmistusohje
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Tee kastike. Kuori sipulit ja suikaloi ne. Mittaa suuren kulhon pohjalle sinappi, mausteet, etikka ja hunaja. Sekoita koko ajan ja lisää öljy mukaan vähitellen, jotta se emulgoituu tasaiseksi. Kääntele kastikkeeseen sipulit ja valutettu pasta. Peitä kulho ja anna maustua viileässä mielellään muutama tunti tai yön yli.
Pilko paprika ja valuta maissi liemestään. Sekoita kaikki (myös jäiset herneet) marinoituneen pastan joukkoon. Kaada salaatti laakealle annosvadille. Paloittele lohi pienemmäksi, nosta palat salaatin päälle ja koristele tilli- ja ruohosipulisilpulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

