Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pasta-savukalasalaatti

Pastan marinoiminen kannattaa, kun tavoitteena on mehevä ja maukas pastasalaatti.
Pastan marinoiminen kannattaa, kun tavoitteena on mehevä ja maukas pastasalaatti.
Pastan marinoiminen kannattaa, kun tavoitteena on mehevä ja maukas pastasalaatti. Kuva: Jaana Kankaanpää

Pasta-savukalasalaatti

6 annosta

Ainekset

  • noin 250 g pastaa (penne rigate, rigatoni tai farfalle)
  • 1 punainen paprika
  • 1 prk (noin 200 g) säilykemaissia
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä

Kastike

  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl siemensinappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl rakuunaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 400 g savu- tai loimulohta
  • tilliä ja ruohosipulia

Valmistusohje

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tee kastike. Kuori sipulit ja suikaloi ne. Mittaa suuren kulhon pohjalle sinappi, mausteet, etikka ja hunaja. Sekoita koko ajan ja lisää öljy mukaan vähitellen, jotta se emulgoituu tasaiseksi. Kääntele kastikkeeseen sipulit ja valutettu pasta. Peitä kulho ja anna maustua viileässä mielellään muutama tunti tai yön yli.

Pilko paprika ja valuta maissi liemestään. Sekoita kaikki (myös jäiset herneet) marinoituneen pastan joukkoon. Kaada salaatti laakealle annosvadille. Paloittele lohi pienemmäksi, nosta palat salaatin päälle ja koristele tilli- ja ruohosipulisilpulla.