Karpalo-omenachutney
Chutney sopii muun muassa liharuokien täydentäjäksi sekä juustojen kaveriksi.1 suuri punasipuli
2 suurta, kirpeää omenaa
2 rkl rypsiöljyä
200 g karpaloita
1,5 dl vettä
2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
2 rkl balsamietikkaa
3 dl sokeria
Kuori punasipuli, halkaise se ja viipaloi. Kuori ja kuutioi omenat.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuliviipaleita siinä parin minuutin ajan. Lisää muut ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia ja sekoita välillä. Jäähdytä ja laita lasipurkkiin. Tarjoa kanan tai punaisen lihan kanssa. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
Vinkki! Voit maustaa chutneyn myös jouluisilla mausteilla, vaikkapa valmiilla glögimausteseoksella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

