
Rohkeat maut ovat ravintola Dagmarin vahvuus – suuntaa pitää silti vielä hieman hakea
Dagmar Bistro & Winen ruokalista on todella laaja ja annokset pienehköjä. Tarkoitus onkin maistella useampaa ruokaa.Dagmar Bistro & Wine on hiljattain avattu bistro, joka tarjoaa ranskalaisia makuja suomalaisella twistillä. Ravintola on tehty hyvin tunnelmalliseksi ja varsinkin näin talviaikaan lumen leijailessaa hiljalleen alas suurien ikkunoiden takana, nauttii ruoasta entistä enemmän.
Ravintola tarjoaa lounasta klo 11–14 ja ala carte -annoksia iltaisin ja lauantaisin koko päivän. Listan kerrotaan muuttuvan koko ajan.
Söin Dagmarin 55 euron menu vitosen eli neljän ruokalajin menun, johon lukeutui kokin valitsemia ruokia, joita ei ilmoitettu etukäteen. Päivän vitonen sisälsi keltajuurta ja gorgonzolaa, kampasimpukkaa ja tomaattista beurre blanc -kastiketta, osso bucoa sekä suklaista moussea.
Yrttejä ja mausteita oli käytetty ruoissa rohkeasti. Maut olivat todella intensiivisiä – joissain annoksissa ehkä liikaakin. Erityisesti kampasimpukassa makuja alkoi olla jo hieman liikaakin ja itse tähti peittyä niiden alle. Heittoakin annosten välillä oli maussa.
Osso buco oli toteutettu kekseliääseen tapaan tarjoamalla liha ja luuytimellinen, paahdettu luu erikseen. Toteutus tässä vaatii vielä hieman hiomista, sillä osalla pöytäseurueesta luuydin oli kuivunut kovaksi niin, ettei sitä saanut irti luusta.
Tarjoilua voi kuvailla Dagmarissa vähintään aidoksi, mutta myös ystävälliseksi. Tarjoilija totesi viinejä lasiin kaataessa, että ne eivät ole omia suosikkeja, eivät tarjoillut ruoatkaan tuntuneet olevan hänelle tuttuja. Tunnelma oli kuitenkin rento ja suuremmalle seurueelle sopiva.
Dagmar Bistro & Wine jätti hieman ristiriitaisen vaikutelman. Tuntuu, että uuden ravintolan pitää hakea vielä hieman suuntaansa. Kun kärkeä saadaan vielä hieman kiillotettua, osuu ravintola nappiin. 55 euron menu on hinnaltaan sopiva ja viinit oli valittu hyvin
Dagmar Bistro & Wine, Dagmarinkatu 4, HelsinkiArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





