Majoneesi
Kotitekoinen majoneesi kruunaa aterian kuin aterian. Tarjoile se vaikka hampurilaisen välissä.Majoneesi
noin 4 dl
Ainekset
- 1 muna
- 2 rkl vahvaa sinappia (Dijon)
- 3 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
Valmistusohje
Levitä astiapyyhe pöydälle suojaksi ja nosta korkea kulho sen päälle. Yhdistä kulhossa muna, sinappi ja puolet sitruunamehusta.
Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Mittaa rypsiöljy päälle ja nosta sauvasekoitinta hiljalleen, jolloin pohjalta alkaen muodostuu emulsio.
Mausta vielä lopulla sitruunamehulla, suolalla ja ripauksella valkopippuria.
Valmis majoneesi säilyy kylmässä 3–4 vuorokautta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


