Kasvispihvit kisaavat pääsystä purilaisen väliin
Sekä Raisio, Gold & Green että Verso Food toivat kauppoihin uutuuspihvinsä ja pyörykkänsä.
Suomalainen kaura on pääraaka-aineena niin Elovena-pihveissä kuin nyhtökaurapullissakin. Kuva: Riitta MustonenKasvissyöjällä on nyt varaa valita, mitä työntää hampurilaisensa väliin. Raisiolta tuli huhtikuun lopussa Elovena Muru Kaurajauhispihvit, Verso Food esittelee ensi viikolla uusia makuja Härkis-pihveihin ja Pauligin Gold & Green -tuotesarjassa on pihvien lisäksi nyhtökaurapyöryköitä.
Elovena kaurajauhispihveissä on 41 prosenttia suomalaista kauraa. Pakkausta koristaa suomalaisesta työstä kertova avainlippu, mutta raaka-aineiden kotimaisuudesta kertova joutsenlippu puuttuu, sillä pihveissä on myös tuontiraaka-aineita, kuten tomaatti- ja bataattisosetta.
Nyhtökaurapyörykät on tehty kaurasta, herneproteiinista ja härkäpapuproteiinista. Nekin on valmistettu Suomessa, mutta pakkauksessa ei ole alkuperämerkkejä.
Verso Foodin Härkis-pihvien pääraaka-aine on suomalainen härkäpapu. Lisäksi pihveissä on muun muassa porkkanaa, herneproteiinia ja tomaattia.
Kaikki tuotteet ovat lämmittämistä vaille valmiita.
Elovena-tuotteiden viestinnästä vastaava Mervi Nieminen kertoo, että tuotesuunnittelun kärkinä ovat maku, terveellisyys ja kotimaisuus.
Suomi Syö -tutkimuksen mukaan kasviproteiinivalmisteen valinnassa painaa eniten maku ja toiseksi eniten kotimaisuus. Terveellisyys ja hinta tulevat vasta niiden jälkeen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
