Perunamurske on maukas liharuuan lisäke
Kuorineen paloitelluista, keitetyistä perunoista tehdään rouheaa mursketta, joka saa makulisää sitruunasta, rosmariinista ja valkosipulista.Perunamurske
6–8 annosta
- Ainekset
- 1½ kg perunoita (Bellarosa)
- vettä
- 1–2 lihaliemikuutiota
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 ½ rkl rosmariinia
- 1 prk (2 dl) ranskankermaa
- 1 sitruuna
- noin 1 tl suolaa
Valmistusohje
Pese perunat ja paloittele ne kuorineen. Kumoa perunat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat juuri ja juuri peittyvät. Murustele joukkoon liemikuutio. Keitä perunat kypsiksi lihaliemessä. Valuta, mutta ota talteen 2–3 desiä lihaliemestä.
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.
Riko ruokailuveitsellä perunat karkeaksi murskeeksi kattilassa. Lisää valkosipulit, rosmariini, ranskankerma sekä hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä suola. Kääntele ainekset sekaisin ja lisää samalla lihalientä sen verran, että saat sopivan mehevän koostumuksen. Tarkista maku. Siirrä perunamurske lämmitettyyn tarjoiluastiaan ja tarjoa karitsankyljysten lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




