Näillä vinkeillä teet parasta kotijäätelöä
Herkullista kotijäätelöä voi valmistaa myös ilman jäätelökonetta.

Kotijäätelön voi maustaa haluamaansa makeuteen. Marjoja kannattaa käyttää reilusti. Kuva: Aino Saarikivi
- Lähimetsästä kerätyt marjat sopivat jäätelön raikkaaksi makuaineeksi.
- Kun kypsentää keltuaiset 82 asteeseen, jäätelöön ei jää raa’an kananmunan makua ja sen rakenne on hyvä.
- Parhaimman rakenteen jäätelöön saa ajamalla valmiin jäätelömassan tasaiseksi yleiskoneen cutter-terällä.
- Pakastumaan laitettua jäätelömassaa vatkataan aina välillä, jotta se jäätyisi tasaisesti ja rakenteesta tulisi mahdollisimman kuohkea.
- Voit valmistaa samalla tavalla myös sorbettia. Sorbettiohjeissa usein esiintyvän glukoosin voi korvata juoksevalla hunajalla.