Pähkinä-karpalomuffinit
Pähkinä-karpalomuffinit maistuvat keittojen ja voimakasaromisten juustojen seurassa.
Pähkinä-karpalomuffinit maistuvat keittojen ja voimakasaromisten juustojen seurassa. Kuva: Jaana KankaanpääPähkinä-karpalomuffinit
24 kpl
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 1/2 (à 50 g) palaa hiivaa
- 2 rkl siirappia
- 1/2 rkl suolaa
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 pussi (150 g) kuivattuja karpaloita
- 10 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Pinnalle
- cashewpähkinärouhetta
Valmistusohje
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, siirappi ja suola. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Lisää monitoimikoneella tai veitsellä karkeaksi rouhitut pähkinät ja karpalot. Alusta taikinaan loput jauhot ja pehmeä voi.
Annostele taikina voideltuihin muffinipellin koloihin tai isoihin muffinivuokiin. Painele pintaan pähkinärouhetta. Anna kohota. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

