Pähkinä-karpalomuffinit

Pähkinä-karpalomuffinit maistuvat keittojen ja voimakasaromisten juustojen seurassa.
Pähkinä-karpalomuffinit maistuvat keittojen ja voimakasaromisten juustojen seurassa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pähkinä-karpalomuffinit

24 kpl

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 1/2 (à 50 g) palaa hiivaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 pussi (150 g) kuivattuja karpaloita
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita

Pinnalle

  • cashewpähkinärouhetta

Valmistusohje

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, siirappi ja suola. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Lisää monitoimikoneella tai veitsellä karkeaksi rouhitut pähkinät ja karpalot. Alusta taikinaan loput jauhot ja pehmeä voi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Annostele taikina voideltuihin muffinipellin koloihin tai isoihin muffinivuokiin. Painele pintaan pähkinärouhetta. Anna kohota. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.