Riistapaisti

Riistapaisti pysyy mehukkaana, kun se laitetaan jäisenä uuniin, annetaan kypsyä hitaasti miedossa lämmössä ja upotetaan sen jälkeen mausteliemeen muhimaan.
Riistapaisti pysyy mehukkaana, kun se kypsennetään jäisenä miedossa uuninlämmössä ja upotetaan mausteliemeen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Riistapaisti

6–8 annosta

Ainekset

  • noin 1,2 kg hirven- tai peuranpaistia

Liemi

  • 3 l vettä
  • 1 dl karkeaa suolaa
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 1 rkl valkopippureita
  • 1 rkl mustapippureita
  • 4 laakerinlehteä
  • 1–2 rosmariininoksaa

Valmistusohje

Nosta jäinen paisti uuninkestävälle vadille tai vuokaan. Kypsennä paistia 100-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Pannulle ei tarvitse laittaa mitään nestettä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarkista paistin sisälämpötila paistomittarilla, kun oletat sen olevan valmis. Parhaimmillaan paisti on hieman punertavana, jolloin sisälämpötila on noin 62 astetta.

Mittaa liemen ainekset isoon kattilaan. Kiehauta sekoitellen. Upota paisti heti uunista tultuaan kuumaan liemeen. Nosta kansi päälle ja siirrä liha viileään. Anna paistin maustua liemessä yön yli.

Nosta jääpaisti pois liemestä ja kuivaa pinta talouspaperilla. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.

Tarjoa lisänä kermaista sienirisottoa, salaattia sekä survotuilla puolukoilla maustettua majoneesia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki

Jos paisti on sula, kypsennysaika lyhenee merkittävästi. Käytä silloin paistomittaria alusta saakka.