Nyt vedetään pullat överiksi ‒ näistä löytyy kaikkea mahdollista herkkua
Banaanitäytteiset pullat pannaan muffinsivuokiin ja paistetaan muffinsipellilllä. Kypsinä ne saavat päälleen kinuskikastikkeen, kermavaahdon ja vaahtokarkkeja.
Överipullien sisällä on voita, banaania ja fariinisokeria. Ne paloitellaan muffinsivuokiin. Kuva: Saara LaviEnempää herkkua ei näihin pulliin voi kaivata! Muffinssivuoissa överipullat syntyvät kätevästi, ja pysyvät hyvin kasassa. Niistä pullat on myös helppo syödä.
Överipullat
n. 20–25 kpl
- Ainekset
- 2,5 dl vettä
- 3 dl + noin 6,5 dl vehnäjauhoja
- 1 pala (50 g) hiivaa, josta alkuliotukseen pieni muru
- 100 g rasvaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 putkilo (8 g) kardemummaa
- (1 muna)
- Täyte
- 50 g pehmeää voita
- 1 dl fariinisokeria
- 3–4 kypsää banaania
- Koristeeksi
- 6 dl vispikermaa
- kinuskikastiketta
- minivaahtokarkkeja
Valmistusohje
Aloita sekoittamalla vesi, kardemumma ja ensimmäinen määrä jauhoa ja pieni pala hiivaa. Anna seoksen tekeytyä 2–5 tuntia.
Tee taikina lisäämällä loput aineet ja sekoittamalla hyvin. Tarkista taikinan kovuus: ota pieni pallo ja venytä sitä reunoista läpinäkyväksi. Jos taikina repeää, vaivaa vielä lisää.
Anna valmiin taikinan levätä pöydällä sen aikaa, että se lähtee selkeästi nousemaan.
Kauli taikina nostatuksen jälkeen levyksi. Voitele levy voilla. Leikkaa banaanit pitkittäin suikaleiksi ja asettele taikinan päälle vaakasuoraan. Ripottele päälle fariinisokeria.
Kääri taikina rullaksi ja leikkaa rulla 3–5 sentin levyisiksi paloiksi. Asettele palat muffinsivuokiin pellille. Anna nousta puolisen tuntia.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kun pullat ovat jäähtyneet, koristele ne kermavaahdolla, kinuskikastikkeella ja vaahtokarkeilla juuri ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
