Katkarapu-kookoskeitto

Lämmittävän ja maukkaan katkarapukeiton siitakesienet voit korvata myös omalla sienisaaliilla.
Nautinnollisen lämmittävän ja maukkaan katkarapukeiton sienet voit korvata myös omalla sienisaaliillasi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Katkarapu-kookoskeitto

6 annosta

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 3 rkl kalafondia
  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 sitruunaruoho
  • ½ punaista chiliä
  • 2 kevätsipulia
  • 2 kaffirlimetinlehteä
  • 15 g tuoretta inkivääriä lastuina
  • 2 rkl limettimehua
  • 2 rkl vaaleaa kastikesuurustetta
  • 300 g jättikatkaravunpyrstöjä
  • ½ dl tuoretta korianteria tai thaibasilikaa

Valmistusohje

Mittaa vesi ja fondi kattilaan. Kuumenna. Lisää kattilaan kookosmaito ja kalakastike.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viipaloi sienet. Leikkaa sitruunaruoho puolen sentin paksuiksi vinoiksi viipaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili. Hienonna kevätsipulit.

Lisää ainekset kattilaan. Mausta keitto kaffirlimetinlehdillä ja inkiväärilastuilla. Lisää limettimehu ja suurusta keitto.

Kumoa sulatetut, valutetut katkaravut kattilaan ja kuumenna. Lisää pinnalle silputtua yrttiä ja tarjoa keitto saman tien.