Kaalilaatikosta saa kinkulla lapsellekin maistuvan – tällä ohjeella suurimot kypsyvät laatikossa eikä niitä tarvitse keittää etukäteen
Kaalilaatikko on oiva arkiruoka, jonka kruunaa perinteinen puolukkahillo.Kinkku-kaalilaatikko
6 annosta
- Ainekset
- 800 g keräkaalia
- 2 sipulia
- 200 g palvikinkkusuikaleita
- 1 dl puuroriisiä tai esikypsennettyjä ohrasuurimoita
- 7 dl täysmaitoa
- 1 prk (2,5 dl) kippari ruokakermaa
- 1/2 tl valkopippuria
- 1/2 rkl suolaa
- 1 dl siirappia
- Lisäksi
- 1 dl puolukkahilloa
- 2 dl puolukoita
Valmistusohje
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hauduta kokoon pienessä vesimäärässä. Hienonna kuoritut sipulit ja paista yhdessä palvikinkun kanssa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kaikki ainekset keskenään voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Peitä leivinpaperilla paistamisen puolivälissä. Sekoita hillon joukkoon tuoreita puolukoita. Tarjoa laatikon lisäkkeenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


