Kaalilaatikosta saa kinkulla lapsellekin maistuvan – tällä ohjeella suurimot kypsyvät laatikossa eikä niitä tarvitse keittää etukäteen
Kaalilaatikko on oiva arkiruoka, jonka kruunaa perinteinen puolukkahillo.
Kinkku-kaalilaatikko
6 annosta
- Ainekset
- 800 g keräkaalia
- 2 sipulia
- 200 g palvikinkkusuikaleita
- 1 dl puuroriisiä tai esikypsennettyjä ohrasuurimoita
- 7 dl täysmaitoa
- 1 prk (2,5 dl) kippari ruokakermaa
- 1/2 tl valkopippuria
- 1/2 rkl suolaa
- 1 dl siirappia
- Lisäksi
- 1 dl puolukkahilloa
- 2 dl puolukoita
Valmistusohje
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hauduta kokoon pienessä vesimäärässä. Hienonna kuoritut sipulit ja paista yhdessä palvikinkun kanssa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sekoita kaikki ainekset keskenään voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Peitä leivinpaperilla paistamisen puolivälissä. Sekoita hillon joukkoon tuoreita puolukoita. Tarjoa laatikon lisäkkeenä.
Osaston luetuimmat
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Yle uutiset | Heikki Hurstia syytetään terveysrikoksesta
- Luulitko sinäkin, että sulhaspiirakka on pieni karjalanpiirakka? Väärin! Kosiomiehille paistettiin Karjalassa ihan toisenlaisia piiraita
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti