Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kaalilaatikosta saa kinkulla lapsellekin maistuvan – tällä ohjeella suurimot kypsyvät laatikossa eikä niitä tarvitse keittää etukäteen

Kaalilaatikko on oiva arkiruoka, jonka kruunaa perinteinen puolukkahillo.
Kinkku ja ruokakerma antavat kaalilaatikolle syvän savuisen maun.
Kinkku ja ruokakerma antavat kaalilaatikolle syvän savuisen maun. Kuva: Carolina Husu

Kinkku-kaalilaatikko

6 annosta

  • Ainekset
  • 800 g keräkaalia
  • 2 sipulia
  • 200 g palvikinkkusuikaleita
  • 1 dl puuroriisiä tai esikypsennettyjä ohrasuurimoita
  • 7 dl täysmaitoa
  • 1 prk (2,5 dl) kippari ruokakermaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • Lisäksi
  • 1 dl puolukkahilloa
  • 2 dl puolukoita

Valmistusohje

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hauduta kokoon pienessä vesimäärässä. Hienonna kuoritut sipulit ja paista yhdessä palvikinkun kanssa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kaikki ainekset keskenään voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Peitä leivinpaperilla paistamisen puolivälissä. Sekoita hillon joukkoon tuoreita puolukoita. Tarjoa laatikon lisäkkeenä.