Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää

Perunalohkot ovat takuuvarma lisuke niin kalalle, lihalle kuin erilaisille kasvispihveille ja -pullille. Karkea sinappi antaa perunoille pirteän, etikkaisen maun. Makua täydentää tuore rosmariini. Uunissa kuumennetaan ja kypsennetään lohkoperunoiden kanssa tarjottava makkara, lihapullat, kalapalat.
Sinappiset lohkoperunat
4 annosta
- Ainekset
- 1 pussi (750 g) pakastelohkoperunoita
- 1/2 dl öljyä
- 2 rkl karkeaa dijonin sinappia
- 2 rosmariinin oksaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- Sitruunakastike
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 2 rkl maitoa
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- 1 tl sitruunamehua
- 1 valkosipulin kynsi
- ripaus suolaa
- Lisäksi
- grillimakkaroita, lihapullia tai kasvispyöryköitä
Valmistusohje
Levitä lohkoperunat leivinpaperin päälle uunipellille. Nypi toisen rosmariinin oksan neulaset perunoille ja laita toinen kokonaisena. Sekoita sinappi öljyn joukkoon. Levitä öljyseos perunoille ja sekoita. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Notkista maitorahka maidolla. Mausta raastetulla sitruunankuorella, sitruunamehulla, puristetulla valkosipulilla sekä suolaripauksella. Tarjoa kuumien perunalohkojen kanssa.
Kuumenna uunissa makkaraa perunoiden ja kastikkeen kanssa tarjottavaksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Osaston luetuimmat
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- Gluteeniton leivonta ei aina suju kuin Strömsössä, mutta hintojen nousu pakottaa valintoihin – ”Tuntuu lompakossa turhan raa’alta, että sairaudesta sakotetaan”
- Söin täällä: Hitaan herkuttelijalounastajan helmi
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
- Ruokauskomukset: Lapsi alkaa kuolata epänormaalilla tavalla, jos äiti syö etanoita ‒ kulttuuri määrittää, mikä ruoka on vaarallista ja milloin
- Oletko jo maistanut mocheja? Pakastealtaan herkusta ennustetaan kesän hittituotetta
- Mummon lihapullat