Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää

Sinappi tekee lohkoperunoista erityisen maistuvia.
Tuore rosmariini yhdessä karkean sinapin kanssa antaa makua ja näköä lohkoperunoihin.
Tuore rosmariini yhdessä karkean sinapin kanssa antaa makua ja näköä lohkoperunoihin. Kuva: Jarkko Sirkiä

Perunalohkot ovat takuuvarma lisuke niin kalalle, lihalle kuin erilaisille kasvispihveille ja -pullille. Karkea sinappi antaa perunoille pirteän, etikkaisen maun. Makua täydentää tuore rosmariini. Uunissa kuumennetaan ja kypsennetään lohkoperunoiden kanssa tarjottava makkara, lihapullat, kalapalat.

Sinappiset lohkoperunat

4 annosta

  • Ainekset
  • 1 pussi (750 g) pakastelohkoperunoita
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 rkl karkeaa dijonin sinappia
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • Sitruunakastike
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 2 rkl maitoa
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ripaus suolaa
  • Lisäksi
  • grillimakkaroita, lihapullia tai kasvispyöryköitä

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Levitä lohkoperunat leivinpaperin päälle uunipellille. Nypi toisen rosmariinin oksan neulaset perunoille ja laita toinen kokonaisena. Sekoita sinappi öljyn joukkoon. Levitä öljyseos perunoille ja sekoita. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Notkista maitorahka maidolla. Mausta raastetulla sitruunankuorella, sitruunamehulla, puristetulla valkosipulilla sekä suolaripauksella. Tarjoa kuumien perunalohkojen kanssa.

Kuumenna uunissa makkaraa perunoiden ja kastikkeen kanssa tarjottavaksi.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.