Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää
Perunalohkot ovat takuuvarma lisuke niin kalalle, lihalle kuin erilaisille kasvispihveille ja -pullille. Karkea sinappi antaa perunoille pirteän, etikkaisen maun. Makua täydentää tuore rosmariini. Uunissa kuumennetaan ja kypsennetään lohkoperunoiden kanssa tarjottava makkara, lihapullat, kalapalat.
Sinappiset lohkoperunat
4 annosta
- Ainekset
- 1 pussi (750 g) pakastelohkoperunoita
- 1/2 dl öljyä
- 2 rkl karkeaa dijonin sinappia
- 2 rosmariinin oksaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- Sitruunakastike
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 2 rkl maitoa
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- 1 tl sitruunamehua
- 1 valkosipulin kynsi
- ripaus suolaa
- Lisäksi
- grillimakkaroita, lihapullia tai kasvispyöryköitä
Valmistusohje
Levitä lohkoperunat leivinpaperin päälle uunipellille. Nypi toisen rosmariinin oksan neulaset perunoille ja laita toinen kokonaisena. Sekoita sinappi öljyn joukkoon. Levitä öljyseos perunoille ja sekoita. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Notkista maitorahka maidolla. Mausta raastetulla sitruunankuorella, sitruunamehulla, puristetulla valkosipulilla sekä suolaripauksella. Tarjoa kuumien perunalohkojen kanssa.
Kuumenna uunissa makkaraa perunoiden ja kastikkeen kanssa tarjottavaksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Osaston luetuimmat
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Luulitko sinäkin, että sulhaspiirakka on pieni karjalanpiirakka? Väärin! Kosiomiehille paistettiin Karjalassa ihan toisenlaisia piiraita
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat