Oletko kokeillut omenaa kasvissosekeiton jatkeeksi? Tuloksena makuhermoja hivelevä herkku

Omenoista, porkkanoista ja palsternakasta keitetty sosekeitto on aurinkoisen keltaista.
Sadonkorjuujuhlien alkupalaksi sopii loistavasti lempeän omena-arominen kasviskeitto. Keitto on sekä gluteeniton että laktoositon.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Omena-kasvissosekeitto

noin 6—8 annosta

  • Ainekset
  • noin 800 g (5 kpl) luomuomenoita
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 3 (noin 300 g) porkkanaa
  • 2 (noin 400 g) palsternakkaa
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 prk (250 ml) kookosmaitoa

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Poista huuhdelluista omenoista kannat ja kodat. Lohko omenat.

Kuori ja hienonna sipulit ja pane öljyyn kattilaan kuullottumaan.

Kuori juurekset, paloittele ja lisää sipulien joukkoon. Kuullota hetki. Lisää omenalohkot, kääntele hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua, kunnes ainekset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto, lisää kookosmaito ja tarkista maku.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa yrtein koristeltu keitto alkuruokana hyvän leivän kera.