Oletko kokeillut omenaa kasvissosekeiton jatkeeksi? Tuloksena makuhermoja hivelevä herkku
Omenoista, porkkanoista ja palsternakasta keitetty sosekeitto on aurinkoisen keltaista.
Sadonkorjuujuhlien alkupalaksi sopii loistavasti lempeän omena-arominen kasviskeitto. Keitto on sekä gluteeniton että laktoositon. Kuva: Jarno MelaOmena-kasvissosekeitto
noin 6—8 annosta
- Ainekset
- noin 800 g (5 kpl) luomuomenoita
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 3 (noin 300 g) porkkanaa
- 2 (noin 400 g) palsternakkaa
- 8 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 tl timjamia
- 1 tl basilikaa
- ¼ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 1 prk (250 ml) kookosmaitoa
Valmistusohje
Poista huuhdelluista omenoista kannat ja kodat. Lohko omenat.
Kuori ja hienonna sipulit ja pane öljyyn kattilaan kuullottumaan.
Kuori juurekset, paloittele ja lisää sipulien joukkoon. Kuullota hetki. Lisää omenalohkot, kääntele hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua, kunnes ainekset ovat pehmeitä.
Soseuta keitto, lisää kookosmaito ja tarkista maku.
Tarjoa yrtein koristeltu keitto alkuruokana hyvän leivän kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

