Chili sin carne
Chili sin carneen eli lihattomaan chilipataan käytetään herne- tai härkäpapurouhetta, joka on mainio kasviproteiinin lähde. Rouhe sopii myös monille, jotka saavat pavuista ja muista palkokasveista vatsavaivoja.
Lihattoman chilipadan tulisuusastetta voit säätää vähentämällä tai lisäämällä chilin ja mausteiden määrää. Kuva: Sanne KatainenChili sin carne
noin 5 annosta
Ainekset
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- ½ palsternakka
- ½–1 punainen chilipalko
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl chilijauhetta
- ½ tl chilihiutaleita
- ¼ tl kanelia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 2 dl härkäpapu- tai hernerouhetta
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- (1–2 dl vettä)
- 1 tlk (230 g) käyttövalmista papusekoitusta
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka. Poista chilistä kanta ja siemenet. Paloittele chili.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää chilit ja kuivat mausteet. Sekoita hetki, kunnes mausteiden aromit aukeavat. Lisää paloitellut kasvikset, tomaattipyree, suola ja rouhe. Sekoittele hetki.
Lisää tomaattimurska ja anna kiehua noin 30 minuuttia. Jos ruoka tuntuu liian kuivalta, lisää tarvittaessa vettä.
Lisää lopuksi huuhdellut pavut ja kuumenna vielä kerran kiehuvaksi.
Tarjoa chili sin carne täysjyväohran ja salaatin kanssa. Myös ranskankerma sopii taittamaan ruuan tulista potkua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
