Juustoiset skonssit sopivat hyvin kahvipöytään – näin valmistat niitä helposti kotona
Skonssit ovat Englannista lähtöisin olevia leivonnaista, joita usein tarjotaan aamiaisella hillon tai suolaisten täytteiden kera.
Skonssit ovat viikonloppuaamiaisen rakastettu herkkupala. Tällä kertaa juusto tuo niihin lisämakua. Kuva: Sanne KatainenJuustoraasteella maustetut skonssit ovat viikonloppuaamiaisen tai brunssin herkullinen makupala. Helposti valmistuvat skonssit kohotetaan leivinjauheella, joten ne ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.
Juustoskonssit
noin 16 kpl
- Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl juustoraastetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 50 g voita
- 2 dl piimää tai maitoa
- Voiteluun
- 1 munankeltuainen
- Pinnalle
- ½ dl juustoraastetta
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää neste ja sekoita taikinaksi.
Taputtele taikina jauhotetulle pöydälle voin 3 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy neliöiksi ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille. Voitele pinnat keltuaisella ja ripottele päälle juustoraastetta.
Kypsennä skonsseja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat saaneet sopivasti väriä. Tarjoa hillon tai suolaisten täytteiden kanssa.
Vinkki: Skonssit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

