Kasvispizza
Pienet, sormin syötävät pizzapalat tuovat vaihtelua pikkujoulupöytään. Tarjolla on erilaisia valmistaikinoita, jolloin omaa sormenjälkeä tarvitaan vain täytteiden valinnassa. Usein taikinaa voi huoletta kaulia ohuemmaksi, jolloin pinta-ala kasvaa ja herkkua riittää isommallekin porukalle. Jos käytössäsi ei ole pizzakiveä, nosta tyhjä pelti uuniin siinä vaiheessa, kun käännät valitsijan asteluvut maksimiin. Siirrä pizza kuumalle pellille, niin lopputuloksesta tulee ihanan rapea.
Pikkujoulupizzaa? Ehdottomasti! Vaalealla kastikkeella sivelty kasvisversio maistuu kaikille, mutta täytteitä sopii vaihdella omien mieltymysten mukaan. Kuva: Sanne KatainenKasvispizza
12–15 pikkupalaa
Ainekset
- 1 kpl (320 g) pizzapohja (pakaste)
Basilikaöljy
- ½ ruukkua basilikaa
- ½ dl rypsiöljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valkoinen pizzakastike
- 1 ½ dl ranskankermaa
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- ¾ tl pizzamaustetta
- ½ tl suolaa
Täyte
- ½ rs (125 g) kirsikkatomaatteja
- noin 1 dl artisokansydämiä öljyssä
- noin ½ dl mustia kivettömiä oliiveja
- noin 75 g juustoraastetta (mozzarella-emmentaali)
Päälle
- ½ ruukkua rucolaa
Valmistusohje
Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
Revi tai leikkaa basilika korkeaan kapeaan kulhoon. Kaada päälle öljy ja mausteet. Surauta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.
Sekoita valkoisen pizzakastikkeen aineet keskenään.
Viipaloi huuhdotut kirsikkatomaatit. Valuta kasvissäilykkeet talouspaperin päällä. Leikkaa artisokat ja oliivit ohuiksi viipaleiksi.
Jaa taikina halutessasi kahteen osaan ja kauli niistä pitkulaiset taikinapohjat (35 x 10 cm). Sivele pizzapohjille ensin ranskankermakastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Lado loput täytteet tasaisesti pizzojen päälle.
Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pizza on saanut kauniin ruskean sävyn.
Leikkaa pizzat annospaloiksi. Pirskottele päälle basilikaöljyä ja viimeistele rucolanlehdillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

