Vadelma-marenkivuokakakku
Gluteeniton vadelma-marenkivuokakakku on hauskasti erilainen herkku. Tarjoa se heti, sillä marenki vettyy säilytettäessä. Kuva: Sanne KatainenVadelma-marenkivuokakakku
noin 8 annosta
Ainekset
- 3 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl mantelijauhetta
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 prk (2 ½ dl) kinuskikermaa
- ½ prk (à 250 g) maitorahkaa
- ½ dl tomusokeria
- 5–7 dl vadelmia
Lisäksi
- 1 tl rypsiöljyä
Valmistusohje
Vuoraa noin 20x30 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Voitele paperi kevyesti rypsiöljyllä.
Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella. Kun vaahtoa alkaa muodostua, lisää sokeri muutamassa erässä. Kun valkuaisvaahto on kovaa, nostele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperin päälle nuolijalla.
Kypsennä marenkipohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi. Lisää löysään vaahtoon rahka ja tomusokeri. Jatka vatkaamista vielä, kunnes vaahto on sopivaa.
Nosta marenkipohja leivinpaperin avulla pois vuoasta. Irrota marenkipohja leivinpaperista liu’uttamalla metallilastaa pohjan ja paperin välissä. Nosta pohja tarjoiluastialle. Levitä marenkipojan päälle kinuskikermavaahto ja ripottele päälle vadelmat. Tarjoa heti.
Vinkki
Marenkipohja vettyy säilytyksessä, joten levitä kermavaahto ja vadelmat vasta juuri ennen tarjoamista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

