Suomalaisesta ruuasta pitää tehdä kiinnostavaa
Viime viikolla kauppoihin tulivat hollantilaiset uuden sadon valkoiset parsat. Niiden hinta on 28 euroa kilolta, mutta siitä huolimatta kuluttajat ostavat niitä. Mikseivät suomalaiset myy vastaavia herkkuja, vaikka meillä olisi niitä, ihmettelee televisio-kokki Jyrki Sukula.Television suosituista ruokaohjelmista tuttu Jyrki Sukula arvostaa suomalaista ruokaa. Silti hänen mielestään suomalaisen ruuan arvostuksen lisääminen ei ole nopea ja helppo tehtävä.
”Suomalaisten pitää tehdä paljon työtä, että meidän omasta ruuastamme tulee samalla tavalla kiinnostavaa kuin italialaisesta.”
Italia on Sukulalle hyvinkin tuttu maa, sillä hän on asunut saapasmaassa vuosia. Hänen onkin helppo verrata suomalaisia italialaisiin.
”Italiassa omaa ruokaa arvostetaan. Ruoka ja ruuan tuotanto on myös osattu tehdä kiinnostavaksi.”
Yhtä lailla hollantilaisen parsan kuin italialaisen parmankinkun tai mozzarellan kaltaisia kiinnostavia tuotteita voisi kuitenkin olla suomalaisillakin.
”Suomessa tuotetaan herkkuja, jotka oikealla markkinoinnilla voisivat tulla samanlaisiksi himotuiksi tuotteiksi. Esimerkiksi etelärinteessä hiekkamaassa kasvanut siikli, maailman hienoin ruis, laadukkaimmat porkkanat ja perinnebiotooppeja hoitavat ’niittynaudat’”, Sukula ideoi.
”Miksi niistä ei puhuta? Miksi suomalaiset eivät koskaan kerro, että meillä on tällaisia upeita tuotteita?”
Sukula heittää pallon meille suomalaisille: meidän pitää aivan ensimmäiseksi olla itse ylpeitä omasta ruuastamme.
Jyrki Sukula puhuu ruuasta ja laittaa sitä kotimaisilla maatiloilla sunnuntaista alkaen. Makujen Maa -ohjelma esitetään kerran viikossa kello 19.30 Jim-kanavalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


