Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Polttomoottoriautojen ensirekisteröintien ykkössija sulaa vähitellen Euroopassa
Tilaajalle
|
Tutkimus: Soiden ennallistaminen saattaa vapauttaa turpeeseen sitoutuneita raskasmetalleja
Suomalainen ruoka
Pääkirjoitus
MT toimitus
Yhteiskunta
|
Oma ruoka on yksi itsenäisyyden kulmakivistä – kotimainen työ kantaa maatamme epävarmoinakin aikoina
Kolumni
Maija Ala-Siurua
Ruoka
|
Pitääkö suomalaisissa ruokakaupoissa olla vuoden ympäri kaikki ne hedelmät ja vihannekset, joista pääsemme nauttimaan lomareissuillamme?
Talous
|
Pohjois-Euroopan bisneskerma on koolla Helsingissä – vieraat syövät suomalaista ruokaa, järjestäjä istuttaa puita ja suojelee metsää
Maatalous
|
Nelosluokat viettivät päivän maatilalla Savonlinnassa
Tilaajalle
Ruoka
|
Lähetystöissä suomalaista ruokaa ei tunneta hyvin: Avuksi otettiin uusi koulutusohjelma
Tilaajalle
Ruoka
|
Kettulan metsä täyttyi ulkomaalaisista kokeista – suomalaisille itsestäänselvä asia sai brasilialaisen ymmälleen
Tilaajalle
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Ruoka
|
Suomalainen ruoka ansaitsee juhlapäivän – ruokaketjun jokainen osa on kiitoksen arvoinen
Ruoka
|
Hyvää Suomalaisen ruoan päivää! Juhlaa vietetään kuudetta kertaa
Ruoka
|
Kuluttajat suosivat kotimaista: Joka viides aikoo lisätä suomalaisen ruoan ostamista
Ruoka
|
Kotimaisen lihan valinta on kunnia-asia: suomalaisista 70 prosenttia tarkistaa alkuperän
Elintarviketeollisuus
|
Elintarviketeollisuudessa ilmastopäätöt puolittuneet 4 vuodessa – ETL vaatii yhtenäistä päästölaskentamallia koko ruokaketjuun
Ruoka
|
Kokki Kolmosen palkinnot Sotkamoon ja Nilsiään – suomalaiselle leipomis- ja matkailuperinteelle tunnustusta
Ruoka
|
Ei sentään hiekkaa Saharaan, mutta tämä suomalainen vientituote on yhtä uskomaton
Ruoka
|
Kotimaisuus korostuu S-ryhmän omissa merkeissä – erityisesti näitä tuotteita halutaan edullisemmin
Ruoka
|
Näillä suomalaisilla tuotteilla Lidl lähtee maailmalle – vientikilpailun voittajat julki
Ruoka
|
Suositko suomalaista joka puraisulla? Saatat olla tietämättäsi fingaani
Ruoka
|
Lapsiperheen arjen pelastus on tuote, joka kelpaa sekä urheilijalle että kotivaran kerryttäjälle
Ruoka
|
Suomalaiset perinnereseptit lähdössä maailmanvalloitukseen – nappaa sinäkin ne talteen!
Ruoka
|
”Ruoka pitää meidät kiinni juurissamme” – suomalaiset arvostavat ruokaperinteitä
Ruoka
|
Tänään vietetään suomalaisen ruoan päivää – Hyvää Suomesta -merkki auttaa tunnistamaan kotimaiset tuotteet
Ruoka
|
”Okra on suomalaisen ruuan juhlaa”
Tilaajalle
Kolumni
Jukka Koivula
Ruoka
|
Omaa ruokakulttuuria ei kannattaisi halpuuttaa – onhan suomalainen ruoka maailman eliittiä
Kauppa
|
Kotimaisuus jää hinnan jalkoihin tukkukaupassa
Tilaajalle
Ruoka
|
Kauppa mainostaa myyvänsä kotimaista ruokaa, mutta mistä raaka-aineet? Näin kauppa vastaa
Maatalous
|
Video MaatalousKonemessujen keskustelusta: Onko maamme ruokaturva uhattuna?
Arvio
Terhi Torikka
Ravintolat
|
Söin täällä: Lounaalta tarttui mukaan myös lammastaulu - ruokapaikka kirppiksen yhteydessä yllätti positiivisesti
Ruoka
|
Nautavastaisuus harmittaa Ruokatietoyhdistystä – Suomalaisen ruoan päivä haluaa nostaa vastuullisesti tuotetun, kotimaisen ruuan arvostusta
Ruoka
|
Yli kolmasosa suomalaisista kertoo lisänneensä kotimaisen ruuan ostamista tänä vuonna ‒ moni haluaa nyt tukea viljelijöitä
Maatalous
|
"Mennäänkö tänä keväänä ollenkaan pellolle?" – nuoret tuottajat lataavat 6 kohdan listan turvaamaan kotimaisen maatalouden jatkumisen
SM 30 vuotta sitten: Männistön tilan isäntä ei tiedä itkeäkö vai nauraa, kun kuuntelee tiedotusvälineissä käytävää keskustelua maataloudesta: "Viikko ilman ruokaa auttaa huomaamaan mikä on tärkeintä"
"Onko meillä huomenna suomalaista ruokaa?" Huolestuneet kuluttajat perustivat Suomiruokaa-yhdistyksen tuottajien tukemiseksi
Kolumni
MT toimitus
Yliö: Tarvitsemme nopeasti suunnitelman, jolla pelastetaan suomalaisen ruuantuotannon edellytykset ja jatkuvuus
Kolumni
MT toimitus
Ruoka-alalle tarvitaan laaja pelastussuunnitelma
Kolumni
Terhi Torikka
Ärsyttävien sometilien tenho
Ruokien vierasaineet laitettiin järjestykseen haitallisuuden mukaan – näitä elintarvikkeita viranomaiset tarkkailevat erityisesti
Yliö: Se, joka haukkuu suomalaisen ruuan tuottajaa, ei tunne historiaa
Kolumni
MT toimitus
Suomalaisen ruuan kaipuu
Nämä herkut ruokatoimittaja aikoo laittaa pöytään suomalaisen ruuan päivänä
Syödäänkö Suomessa tulevaisuudessa kotimaista sinilupiinia tai soijaa?
Kolumni
MT toimitus
Edunvalvontaa ihmisille
Suomalaisen ruuan tulevaisuus vaarassa
Kotieläintuotannon maine koheni kaupunkilaisnaisten keskuudessa – MTK tyytyväinen digikampanjaan
K-ryhmän myynti osoittaa selvin luvuin kotimaisen suosion kasvun korona-aikana
Kolumni
Nikke Kinnunen
Perunan mainetta on kolhittu syyttä, mutta vaatimaton mukula ansaitsee ylistystä
Kolumni
MT toimitus
Suomalainen possu ja vastuullinen kauppa
Ruoka-alan ammattilaisille suunnattu myyntipalvelu kokoaa pientuottajien valikoimat yhteen osoitteeseen
Kasvatetun kalan omavaraisuusaste on laskenut Suomessa alle 15 prosenttiin – Elinkeino on täysin riippuvainen Ruotsista ja Norjasta
Kolumni
MT toimitus
Suositaan kotimaista
MTK:n asiantuntija ei usko uraanikaivoksen pilaavan suomalaisen ruuan mainetta – "On luotettava viranomaisten harkintaan"
S-ryhmä saa suomalaisilta parhaan arvosanan kotimaisen ruuan arvostamisesta — erityisen tyytyväisiä ovat keskustaa äänestävät
Aiheellinen huoli kotimaisesta ruuasta
"Laitetaan reilusti esille myös, mikä on vegaanisten ruokien alkuperä", vaatii Tytti Määttä
Suomalainen ruoka ei saa omaa liputuspäivää – hallituksen mielestä Suomen luonnon päivä riittää
Kolumni
MT toimitus
EU-edustajiemme on puolustettava viljelijää
Kolumni
MT toimitus
Arvostetaan suomalaista ruokaa ja sen tuottajaa
Lapissa tuotetaan kysyttyjä tuotteita – ”Pitäisi puhua lähiruuan sijaan Suomi-ruuasta”
Suomalaisen naudanlihan hyvyydestä julkaistiin tutkimus, mutta MTK pysyi hiljaa: "Joskus voi olla viisasta olla hiljaa"
Suomalainen ruoka on Euroopan vähiten suosittua – vähiten siitä pidetään Tanskassa ja eniten Filippiineillä
Kotimaisuushaaste: Kolmen kokonaan suomalaisen ruokalajin illallinen löytyy myös pienestä lähiön lähikaupasta
Suomalaisten suuri enemmistö on valmis maksamaan enemmän kotimaassa tuotetusta ruuasta
Video: "80 kiloa lohta, voita ja kermaa tuhottomasti" – Näin Suomen kokkimaajoukkue valmistautui Grüne Wochen avajaisjuhlaan
Maitotilan tytär ja tangokuningatar vaatii lisää hintaa kotimaiselle ruualle – "Ei Suomi voi jättäytyä vain tuontiruuan varaan"
Kolumni
Juha Sipilä
Kotimaisen ruuan arvostus näkyy jouluna
Varsinais-Suomi on Suomen vilja-aitta – puhdasta viljaa riittää maailmallekin
Saksalaistoimittajat tulivat Suomeen ja yllättyivät: "Aivan mahtavaa!"
Brändäys on viennin avain
Kolumni
MT toimitus
Teurastuskohu uhkaa vesittää karjankasvattajien hyvä työn
Nyt suut puhtaaksi verkossa keskustellen: Miten suomalaisen ruuan tuotanto saadaan kannattamaan?
Karjalanpiirakoita Pekingissä – suomalaisravintolan perustaminen hirvitti aluksi entistä insinööriä
Sianteurastus oli entisaikojen Suomessa ja Kiinassa tärkeä seremonia: Läski otettiin talteen tarkimmin, vaikka sisäelimiä kaapimalla
Kolumni
MT toimitus
Suomen maatalousko nykyisellään tehokasta ja kestävää?
Kolumni
MT toimitus
Puhdas ruoka on iso ja kasvava bisnes
Alkuperä yli laidan
Ruotsalaisviljelijöiden risteilyllä tarjotaan vain ruotsalaista ruokaa
Selvitys paljastaa: Näillä eväillä suomalainen ruoka pärjää Aasiassa
Forssan lehti: Jokaisen suomalaisen ruokapöytä kattaa 0,42 hehtaaria
Suomalainen ruoka pietarilaisten mielestä kaikista laadukkainta – parempaa kuin ruotsalainen, saksalainen tai venäläinen
Kolumni
Petri Sarvamaa
Maataloustuotteiden viennin kasvattamiselle on tilausta
Mitä virkaa suomalaisella ruualla? Seuraa Herkkujen Suomen kuuminta keskustelua suorassa lähetyksessä
Suomalainen ruoka esittäytyy Asuntomessuilla
MTK vaatii kuntia ja maakuntia sitoutumaan ruokahankintojen periaatepäätökseen
Kolumni
Timo Heinonen
Ruokaostoksilla helppo parantaa työllisyyttä
Suomalainen ruoka myy Kiinan nettikaupoissa
MTK ja SEL Finnairille: On se kumma kun ei suomalainen ruoka kelpaa!
900 miljoonaa ateriaa syödään kotien ulkopuolella
Lounasketjut suosivat kotimaista lihaa, kala pääosin ulkomailta
Hukkaan heitetty markkinointitilaisuus
"Sininen taivas, puhdas vesi"
Kolumni
MT toimitus
Suomalainen ruoka ei ole itsestäänselvyys
Miten sujuu lähetystökokilta karjalanpiirakan rypytys?
Tutkitusti turvallista
”Suomalainen ruoka tarvitsee oman Äänekosken”
MTK vaatii ravintoloihin tietoa ruuan alkuperästä
Tarvitaanko lähiruoka-käsitettä, pohtii Keskon puheenjohtaja
Ruoka puheenaiheena
Suomalainen ruoka on EU:n puhtainta
Kekrin vietto antaa arvoa ruualle