Mozzarellapitsa
Mozzarellapitsa
2 isoa, pyöreää pitsaa
Ainekset
Pohja
- 2 dl vettä
- 1/2 pkt (25 g) hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
Tomaattikastike
- 500 g (1 prk) tomaattimurskaa
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 tl suolaa
- 1/2 rkl mustapippuria
- 1 tl sokeria
Täyte
- 2 dl tomaattikastiketta
- muutama kirsikkatomaatti
- noin 200 g tuoremozzarellaa
- 1 ruukku villirucolaa
- 2 rkl sitruunankuorta
- tuoretta basilikaa
- Maustamiseen
- suolaa, mustapippuria, öljyä, viinietikkaa
Valmistusohje
Laita tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes seos on kiinteää. Anna jäähtyä.
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää mausteet ja öljy. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa kimmoisaksi ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnutta taikinaa ja lisää vielä hiukan jauhoja.
Taputtele taikina kahdeksi isoksi soikeaksi pohjaksi. Anna kohota liinan alla. Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja muutama halkaistu kirsikkatomaatti. Paista 250 asteessa noin 9 minuuttia.
Ota pitsa uunista. Levitä päälle viipaloitu tai murennettu tuoremozzarella ja pane uuniin vielä pariksi minuutiksi.
Sekoita rucolasta, basilikasta ja sitruunankuoriraasteesta salaatti. Mausta salaattia hiukan suolalla, mustapippurilla, öljyllä ja viinietikalla. Levitä pitsan päälle ja tarjoa heti.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Lisää elinvuosia täysjyvällä? Moni suomalainen arvioi terveysvaikutukset alakanttiin
- Tunnistatko itsessäsi axgaanin piirteitä? Jos sinulle maistuu perinteinen pannukakku, saatat olla yksi heistä
- Suomessa viljelty humala päätyi uuteen olueen – valmistajalta kunnianosoitus pientuottajille
- Rapeapintaiset kasvispihvit juuriselleristä
- Aarre | Vitamiinipommi tyrnistä syntyy upea kiisseli ‒ mascarponevaahto kruunaa kokonaisuuden
- Säilytätkö kahvia oikein? Näin saat sen maistumaan paremmalta