Mozzarellapitsa
Tämä pitsa on niin perushyvä, että se sopii lähes jokaisen makuun. Sen kruunaa pitsan päälle pantava salaatti, jossa on rucolaa, basilikaa ja sitruunankuoriraastetta.Mozzarellapitsa
2 isoa, pyöreää pitsaa
Ainekset
Pohja
- 2 dl vettä
- 1/2 pkt (25 g) hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
Tomaattikastike
- 500 g (1 prk) tomaattimurskaa
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 tl suolaa
- 1/2 rkl mustapippuria
- 1 tl sokeria
Täyte
- 2 dl tomaattikastiketta
- muutama kirsikkatomaatti
- noin 200 g tuoremozzarellaa
- 1 ruukku villirucolaa
- 2 rkl sitruunankuorta
- tuoretta basilikaa
- Maustamiseen
- suolaa, mustapippuria, öljyä, viinietikkaa
Valmistusohje
Laita tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes seos on kiinteää. Anna jäähtyä.
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää mausteet ja öljy. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa kimmoisaksi ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnutta taikinaa ja lisää vielä hiukan jauhoja.
Taputtele taikina kahdeksi isoksi soikeaksi pohjaksi. Anna kohota liinan alla. Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja muutama halkaistu kirsikkatomaatti. Paista 250 asteessa noin 9 minuuttia.
Ota pitsa uunista. Levitä päälle viipaloitu tai murennettu tuoremozzarella ja pane uuniin vielä pariksi minuutiksi.
Sekoita rucolasta, basilikasta ja sitruunankuoriraasteesta salaatti. Mausta salaattia hiukan suolalla, mustapippurilla, öljyllä ja viinietikalla. Levitä pitsan päälle ja tarjoa heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


