Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mozzarellapitsa

Tämä pitsa on niin perushyvä, että se sopii lähes jokaisen makuun. Sen kruunaa pitsan päälle pantava salaatti, jossa on rucolaa, basilikaa ja sitruunankuoriraastetta.
Pitsapohjalle voi käyttää myös valmista, maustettua tomaattikastiketta.
Pitsapohjalle voi käyttää myös valmista, maustettua tomaattikastiketta. Kuva: Jaana Kankaanpää

Mozzarellapitsa

2 isoa, pyöreää pitsaa

Ainekset

Pohja

  • 2 dl vettä
  • 1/2 pkt (25 g) hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike

  • 500 g (1 prk) tomaattimurskaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 rkl mustapippuria
  • 1 tl sokeria

Täyte

  • 2 dl tomaattikastiketta
  • muutama kirsikkatomaatti
  • noin 200 g tuoremozzarellaa
  • 1 ruukku villirucolaa
  • 2 rkl sitruunankuorta
  • tuoretta basilikaa
  • Maustamiseen
  • suolaa, mustapippuria, öljyä, viinietikkaa

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Laita tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes seos on kiinteää. Anna jäähtyä.

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää mausteet ja öljy. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa kimmoisaksi ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnutta taikinaa ja lisää vielä hiukan jauhoja.

Taputtele taikina kahdeksi isoksi soikeaksi pohjaksi. Anna kohota liinan alla. Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja muutama halkaistu kirsikkatomaatti. Paista 250 asteessa noin 9 minuuttia.

Ota pitsa uunista. Levitä päälle viipaloitu tai murennettu tuoremozzarella ja pane uuniin vielä pariksi minuutiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita rucolasta, basilikasta ja sitruunankuoriraasteesta salaatti. Mausta salaattia hiukan suolalla, mustapippurilla, öljyllä ja viinietikalla. Levitä pitsan päälle ja tarjoa heti.