Näin toimii Pieni Ruokakauppa, joka tuo pientuottajien herkut suoraan kaupunkilaisen kotiovelle
MT testasi verkossa toimivaa Pientä ruokakauppaa.
MT testasi palvelua pääkaupunkiseudulla. Koriin pääsivät esimerkiksi Joutsin tilan possutuotteet. Kuva: Johannes TervoRavintoloiden sulkeminen vaikuttaa paitsi ravintolayrittäjiin myös niille tuotteita toimittaviin suoramyyntitiloihin. Samaan aikaan kulman takana odottaa kevään suuri ruokajuhla pääsiäinen.
MT testasi verkossa toimivaa Pientä ruokakauppaa, jonka avulla suoramyyntitilojen tuotteita voi tilata kotiovelle kuljetettuina Helsingissä, Turussa ja Tampereella ja niiden lähialueilla. Yli 80 euron tilauksille toimitus on ilmainen.
Valikoima vaihtelee. Siitä löytyy kattavasti erityisesti liha- ja leipomotuotteita. MT:n koriin pääsivät muun muassa mangalitzan silava, cumberland-makkarat, perunarieskat, sian savupotka sekä marinoidut valkosipulit.
Lihatuotteet savupotkaa lukuun ottamatta olivat pakasteita.
Tilasimme tuotteet tiistaina ja ne ehtivät seuraavan päivän kuljetukseen. Se oli ensin aikataulutettu aamukymmeneen mutta siirtyi viiteen illalla. Ruuat toi perille kainuulainen Pasi Sutela, joka on tullut etelään kiireavuksi.
Kaupan mangalitza eli villasika on peräisin Joutsin tilalta. Taru Joutsi kertoo, ettei koronavirus ole vaikuttanut heidän toimintaansa kovinkaan paljon.
"Olemme teurastaneet vakiomäärät."
"Ravintoloille lihaa ei enää mene, kaikki myydään nyt kuluttajapuolelle. Ravintola-asiakkaita oli tulossa jonkin verran myös lisää mutta nyt ne lähtivät kaikki."
Joutsin mukaan Pieni ruokakauppa on ollut tilalle hyvä myyntikanava.
Lue lisää:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
