Milloin viimeksi ostit suomalaisen pienyrittäjän tuotteita? Kokosimme teemapäivän kunniaksi viisi verkkokauppaa, jotka hehkuvat kotimaista luovuutta - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kotimaa

Milloin viimeksi ostit suomalaisen pienyrittäjän tuotteita? Kokosimme teemapäivän kunniaksi viisi verkkokauppaa, jotka hehkuvat kotimaista luovuutta

Tänään perjantaina vietetään Kotona kotimaista -päivää. Ideana on muistuttaa suomalaisten pienyrittäjien merkityksestä myös haastavina aikoina.
Leino Design
Leino Designin M-pöytä on monikäyttöinen. Tammesta tehty pöytälevy muuntuu tarjottimeksi. Teräksinen runko toimii myös lehtitelineenä.

Koronavirus rokottaa monen yrittäjän kukkaroa.

Suomalaisten yrittäjien tukemiseksi järjestetään tänään perjantaina maamme ensimmäinen Kotona kotimaista -päivä. Päivään on ilmoittautunut mukaan jo 1283 yritystä. Voit selata mukana olevia yrityksiä täältä.

Tapahtuman kummeina ovat muun muassa Vappu Pimiä, HP Parviainen ja Pippa Laukka.

Ideana on yksinkertaisesti viettää aikaa kotona, mutta kotimaista yrittäjyyttä tukien. Nyt voi olla myös otollinen aika omaan hyvinvointiin panostamiseen.

MT valitsi perjantaille viisi kiinnostavaa pienyritystä eri puolilta Suomea. Ne antavat pienen esimaun siitä, miten monipuolisia tuotteita suomalaisilla yrityksillä on tarjota.

1. Leino Design. Kotimainen teräs taipuu selkeälinjaisiksi pikkupöydiksi ja lyhdyiksi Mirkka ja Jussi Leinon yrityksessä Salossa. Kotimainen ruostumaton teräs kestää pohjoisen sateet ja pakkaset.

Verkkokaupan löydät osoitteesta www.leinodesign.fi

Helmika
Helmikan laudeliinoissa ja -tyynyissä on hillitty, mutta kodikas sävymaailma. Yritys sijaitsee Ruovedellä.

2. Helmika. Saunominen ei ole kielletty, Ruoveden Visuvedeltä muistutetaan. Äidin ja tyttären perustamassa perheyrityksessä on kaupan esimerkiksi leivin- ja laudeliinoja.

"Mittatilaustuotteet, kuten laudeliinat ja pöytäliinat valmistetaan tilauksesta, jotta voimme palvella asiakasta ja luoda juuri hänen tarpeeseen sopivan koon, huomioiden tuotteen kutistuvuus ensimmäisessä pesussa", yrittäjä Jenna Uitto kertoo.

"Saunominen rentouttaa ja puhdistaa kehoa sekä mieltä. Yhteiset kokkailu- ja ruokahetket yhdistävät perheen!"

Verkkokaupan löydät osoitteesta www.helmika.fi

Luonnollinen KAMU
Luonnollinen Kamu myy avainlipulla varustettuja pesuaineita, jotka eivät ärsytä eläimen ihoa.

3. Luonnollinen Kamu. Kevään pölyt saa kuurattua lemmikistään kotimaisin voimin. Biohajoavat pesuaineet ja siivoussuihkeet myydään Sastamalasta käsin.

Verkkokaupan löydät osoitteesta www.luonnollinenkamu.fi

Tommi Mattila/Siiri Mattila
Liisa Mattila on yksi Korialla Kouvolan kupeessa sijaitsevan luomutilan yrittäjistä. Jatkuvan käsienpesun kuivattama iho pehmenee luomuemännän yleisrasvalla.

4. Puotimaalla. Kouvolan kupeessa Korialla myydään oman luomutilan satoa sekä luomu- ja luonnonkosmetiikkaa. Tila on ollut luomussa liki 25 vuotta. Tilalla viljellään lisäksi mustaherukkaa sekä mansikkaa.

Verkkokaupan löydät osoitteesta www.puotimaalla.fi

Arctic Warriors
Neljän seinän sisällä tuju piristys on tarpeen. Karanteeniaan voi höystää esimerkiksi väkevällä väinönputki-yrttishotilla.

5. Arctic Warriors. Pohjoisen makuihin uskova yritys toimii Rovaniemen Narkauksen kylällä.

Verkkokaupan löydät osoitteesta www.arcticwarriors.fi

Lue lisää:

Pippa Laukka kirittää tukemaan perjantaina kotimaista kotona – "olemme yhdessä vahvempia kaikessa tekemisessä"

Lue lisää

Miksi juuri Reissumiehen väliin halutaan tunkea ulkomaista lihaa?

Somemyrsky taivutti Oululaisen – Reissumies-eväsleivän sianliha vaihtuu saksalaisesta kotimaiseksi

Nyt sitä saa! Kaupoista voi jo löytää kotimaista varhaisperunaa – Korkean kilohinnan taustalla on harvinaisempi kasvatustapa

Hallitus rajoittaa velkojien oikeutta hakea yritys konkurssiin – sääntely väliaikaista