Anjovis sopii hyvin pastaan ‒ testaa maukasta kastiketta
Maukas anjovis maustaa helpon pastakastikkeen.
Pehmeät anjovisfileet hajoavat kuumaan öljyyn antaen pastakastikkeelle tuhdisti makua. Kuva: Helena Saine-LaitinenKaapissa kannattaa pitää purkki anjoviksia, sillä ne sopivat moneen. Kannattaa testata esimerkiksi herkullista anjovispastaa.
Anjovispasta
4 annosta
- Ainekset
- 1 rs (125/80 g) anjovisfileitä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilipalko
- ½ dl öljyä
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 2 rkl kapriksia
- 2 rkl sitruunanmehua ja 1 tl raastettua kuorta
- ½ tl mustapippuria
- Päälle
- noin ½ dl emmentaalijuustoraastetta
- Lisäksi
- noin 300 g spagettia
Valmistusohje
Valuta anjovikset liemestä. Jos pidät vahvemmasta anjoviksen mausta käytä osa liemestä kastikkeeseen. Hienonna fileet haarukalla.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele ja viipaloi chili. Kuullota niitä hetki öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon anjovis, persilja ja kaprikset. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta sitruunamehulla, -kuorella ja pippurilla.
Sekoita kastike keitetyn valutetun pastan joukkoon, jaa syville lautasille ja ripottele pintaan juustoraastetta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
