Suppilovahverokeitto
Suppilovahveroista valmistettu sienikeitto maistuu niin alku- kuin pääruokanakin. Joskus lapset vierastavat sieniä niiden hiukan sitkeän rakenteen takia. Silloin keitto kannattaa soseuttaa. Tasaisessa sopassa sienipalat eivät häiritse.Monikäyttöinen suppilovahvero ei hätkähdä pientä yöpakkasta, joten satoa voi kerätä vielä marraskuussa. Tosin pudonneet lehdet vaikeuttavat sienten löytämistä. Kun huomaa yhden sienen, niin varmasti lähellä on runsaasti lisää. Erityisesti vanhat, sammaleiset metsät ovat hyviä kasvupaikkoja.

Pienet, pannulla kypsennetyt suppikset sekä tuoreet yrtit viimeistelevät suppilovahverokeiton. Kuva: Jaana Kankaanpää
Suppilovahverokeitto
4-6 annosta
Ainekset
- 5 dl suppilovahveroita
- 2 sipulia
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 jauhoista perunaa
- 1 tl suolaa
- pari timjamin- tai rosmariininoksaa
- 7 dl vettä
- 1 prk (2 dl) pippuri ruokakermaa
- 1/2 dl persiljasilppua
Koristeeksi
- timjamia tai persiljaa
- suppilovahveroita
Valmistusohje
Hienonna puhdistetut sienet, sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna sienisilppua kattilan pohjalla, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulikuutiot. Hauduta hetki.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää perunat pieninä paloina ja mausteet. Kaada päälle vesi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Nosta yrtinoksien rangat pois. Lisää persiljasilppu. Soseuta keitto. Lisää pippurikerma ja kuumenna keitto. Koristele annokset yrteillä ja pienillä, pannulla kypsennetyillä suppilovahveroilla.
Vinkki
Keitosta saa vegaanisen, jos korvaa voin rypsiöljyllä ja ruokakerman pippurin makuisella kauraruokavalmisteella.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Kalamakkaraa, keksitaikinaa ja fyysikon voileipiä – tässä ovat suomalaisen menestysreseptin finalistit
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Tämän maustekakun maku vain paranee tekeytyessään – viimeistele kahvikuorrutteella juuri ennen tarjoilua
- Paraisten piparkakut
- Ihanan rapeakuoriset baklavat – rullaaminen tekee valmistamisesta helpompaa