Kurpitsa-linssikeitto
Kurpitsa-linssikeittoa kannattaa valmistaa kerralla kaksinkertainen annos, jos kurpitsoita on. Jouluiset mausteet tekevät siitä ihanan lämmittävää syysruokaa.
Kanelilla maustettu kurpitsa-linssikeitto on erinomainen viileiden päivien soppa. Kuva: Jaana KankaanpääKurpitsa-linssikeitto
4 annosta
Ainekset
- 1 (noin kilo) myskikurpitsa
- 1–2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 tl suolaa
- 1 dl punaisia linssejä
- 4 dl vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 prk chili kaurakermaa
Lisäksi
- paahdettuja kurpitsansiemeniä
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
Kuori ja leikkaa kurpitsa pieniksi paloiksi. Hienonna myös sipuli ja valkosipulinkynnet. Kypsennä kasviksia sulatetussa voissa kattilan pohjalla noin 5 minuuttia. Lisää kaneli, pippurirouhe, raastettu inkivääri, suola sekä kylmällä vedellä huuhdotut linssit. Jatka paistamista vielä hetki ja lisää vesi ja sitruunamehu. Anna kypsyä matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Kun linssit ja kurpitsat ovat kypsiä, soseuta keitto. Lisää kaurakerma ja anna keiton kiehahtaa. Laita keittoannoksen päälle hienonnettuja yrttejä sekä paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

