Monipuolinen puolukka sopii myös kekseihin
Puolukkasattumat tuovat mukavaa kirpeyttä syksyisiin pikkuleipiin.Puolukkakeksit
(noin 30 kpl)
Ainekset
- 100 g leivontamargariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 0,75 dl kaurajuomaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 0,5 tl suolaa
- 2 dl puolukoita
Valmistusohje
Anna margariinin pehmentyä hetki huoneenlämmössä. Mittaa margariini ja sokerit kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää rypsiöljy ja kaurajuoma. Sekoita.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa lusikalla tai puuhaarukalla. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Lisää puolukat taikinaan.
Pyörittele taikinasta palloja, litistä niitä hieman keskeltä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä leviämisvaraa.
Paista keksejä uunin keskitasolla 180 asteessa 8–15 minuuttia. Tarkkaile keksejä paiston aikana. Ne saavat hieman paahtua pinnasta. Anna keksien jäähtyä leivinpaperin päällä.
Monta tapaa säilöä
1. Puolukat voi säilöä pakastamalla, survoksena tai niin sanottuina vesipuolukoina.
2. Jos pakastat puolukat kokonaisina pusseissa tai rasioissa, sokeria ei tarvitse lisätä ollenkaan.
3. Puolukkasurvokseen voi lisätä hieman sokeria. Survos säilyy omassa liemessään jääkaapissa tai kellarissa.
4. Puolukat voi säilöä kokonaisina puhtaassa lasipurkissa myös niin, että marjojen päälle laitetaan kerros survottua puolukkaa.
5. Vesipuolukat laitetaan lasipurkkiin kokonaisina ja päälle kaadetaan keitettyä, jäähdytettyä vettä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


