Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Rosollista syntyy ihanan samettinen sosekeitto

Jos rosollia jää syömättä, sen kasviksista saa oivan lisä borssi- ja sosekeittoon. Voit hyödyntää niitä myös lihaisissa pataruuissa tai kasvispihveissä.
Rosollista tehdystä sosekeitosta tulee kauniin vaaleanpunainen.
Rosollista tehdystä sosekeitosta tulee kauniin vaaleanpunainen. Kuva: Jarno Mela

Rosollisosekeitto

4–6 alkuruoka-annosta

  • Ainekset
  • 3 (350 g) perunaa (jauhoinen lajike)
  • 1–2 rkl öljyä
  • 500 g rosollia (kypsää punajuurta ja porkkanaa sekä sipulia ja etikkakurkkua)
  • noin 8 dl kasvislientä
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl timjamia
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 prk (2 dl) kermaa
  • Krutongit
  • 2–3 viipaletta joululimppua
  • 1–2 rkl voita
  • Koristeeksi
  • timjaminoksia

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja paloittele perunat.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota perunoita ja rosolliaineksia pari minuuttia. Lisää joukkoon kasvislientä ja mausteet. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.

Sekoita vehnäjauhot kermaan ja suurusta keitto. Keitä vielä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.

Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä tai etikkapunajuurien liemellä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa joululimppu kuutioiksi ja paista ne voissa paistinpannulla rapeiksi krutongeiksi.

Jaa keitto annoslautasille, ripottele päälle krutonkeja ja somista halutessasi tuoreella timjamilla.

Vinkki: Jos haluat ruokaisamman keiton, lisää joukkoon paistettuja nakkeja tai braatvursteja.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen.