Rosollista syntyy ihanan samettinen sosekeitto
Rosollisosekeitto
4–6 alkuruoka-annosta
- Ainekset
- 3 (350 g) perunaa (jauhoinen lajike)
- 1–2 rkl öljyä
- 500 g rosollia (kypsää punajuurta ja porkkanaa sekä sipulia ja etikkakurkkua)
- noin 8 dl kasvislientä
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl timjamia
- ripaus suolaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 prk (2 dl) kermaa
- Krutongit
- 2–3 viipaletta joululimppua
- 1–2 rkl voita
- Koristeeksi
- timjaminoksia
Valmistusohje
Kuori ja paloittele perunat.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota perunoita ja rosolliaineksia pari minuuttia. Lisää joukkoon kasvislientä ja mausteet. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.
Sekoita vehnäjauhot kermaan ja suurusta keitto. Keitä vielä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä tai etikkapunajuurien liemellä.
Leikkaa joululimppu kuutioiksi ja paista ne voissa paistinpannulla rapeiksi krutongeiksi.
Jaa keitto annoslautasille, ripottele päälle krutonkeja ja somista halutessasi tuoreella timjamilla.
Vinkki: Jos haluat ruokaisamman keiton, lisää joukkoon paistettuja nakkeja tai braatvursteja.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Ota herkulliset kantarellireseptit talteen – 8 helppoa vaihtoehtoa
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Söin täällä: Ranskalainen keittiö, suomalaiset raaka-aineet – Pompier yllätti kotimaisella otteellaan
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Suppilovahveron voi sekoittaa myrkylliseen rustonupikkaan, mutta näin erotat ne toisistaan