Jälkiruokamunakas

Jälkiruokamunakas raikastuu puolukoilla ja sitruunarahkavaahdolla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jälkiruokamunakas

Munakas voi olla myös jälkiruoka, kun sen maustaa makeaksi ja tarjoaa esimerkiksi rahkavaahdon ja pirteiden puolukoiden kera.

4 annosta

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1/2 dl täysmaitoa
  • 2 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

Rahkavaahto

  • 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 rkl sokeria
  • 1 dl puolukoita soseutettuna
  • 1/2 dl puolukkahilloa

Koristeeksi

  • kokonaisia puolukoita
  • rahkavaahtoa

Valmistusohje

Vaahdota ensin tarjoiluun tuleva kerma pehmeäksi vaahdoksi ja vatkaa sitruunarahka joukkoon. Mausta sokerilla. Yhdistä puolukkasose ja hillo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita munat, maito, sokeri ja suola haarukalla kulhossa. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista voi siinä kevyesti. Kaada munakasmassa pannulle. Vedä puuhaarukalla seosta hitaasti reunoilta keskelle. Munakas on kypsä, kun alapinta on saanut väriä ja yläpinta on vielä kostea. Valuta munakas tarjoiluvadille, laita pinnalle marjaseosta ja taita osittain kaksin kerroin.

Tarjoa munakkaan kanssa rahkavaahtoa sekä puolukoita.