Maailman kalleimman sinihomejuuston hinta kipusi lähes 30 000 euroon
Espanjalaisen luolan syvyyksissä kypsynyt juusto päätyi ravintoloitsijan käsiin.
Cabrales-sinihomejuusto on valmistettu lehmän-, lampaan- ja vuohenmaidosta. Kuvassa suomalaista sinihomejuustoa. Kuva: Sanne KatainenMaailman kalleimman juuston tittelin on virallisesti napannut itselleen pohjoisespanjalainen cabrales-sinihomejuusto, kertoo AgWeb.
Huutokaupassa myyty 2,2 kilogramman painoinen juustokiekko vaihtoi omistajaa noin 29 650 eurolla.
Cabrales-sinihomejuusto on valmistettu lehmän-, lampaan- ja vuohenmaidosta. Juuston annettiin kypsyä noin kahdeksan kuukautta luolassa 1 400 metrin syvyydessä. Luolan lämpötila oli 6,67 astetta. Luola sijaitsee lähellä Cabralesin aluetta Picos de Europan kansallispuistossa.
Juuston valmisti Guillermo Pendàs ja osti ravintoloitsija Ivàn Suárez. Hän osti myös juuston, joka piti edellistä ennätystä hallussaan. Vuonna 2019 Suárez osti juuston 20 500 eurolla.
AgWeb: “Cave-Aged” Blue Cheese Breaks World Record for Most Expensive Cheese
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




