Porotartar
Murea poro maistuu raakana tartarpihvin muodossa. Poropihvin voi tarjota sellaisenaan tai leipäviipaleen päällä.
Murea poro maistuu raakana tartarpihvin muodossa. Sen voi tarjota sellaisenaan tai leipäviipaleen päällä. Kuva: Jaana KankaanpääPorotartar
4 alkuruoka-annosta
AInekset
- 300 g poronvasan sisä- tai paahtopaistia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
- ½ ruukkua rucolaa
Valmistusohje
Puhdista liha mahdollisista kalvoista ja kuivaa se talouspaperilla. Leikkaa liha hienoksi hakkelukseksi ja sekoita siihen öljy, kuoriraaste sekä mausteet. Tarkista maku.
Muotoile lihamassasta neljä pihviä alkuruokalautasille. Koristele rucolanlehdillä. Viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla.
Tarjoa sellaisenaan tai paahdetun leipäviipaleen päällä salaattipediltä.
Vinkki
Mikäli poroa ei ole saatavissa, voit valmistaa tartarpihvin myös mureasta naudan fileestä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
