Tulinen tomaattikeitto ja salsa ovat herkullisen polttava yhdistelmä
Erilaiset tomaattikeitot kylmänä ja lämpimänä ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Keittoon voi käyttää valmista tomaattisäilykettä tai pehmeitä, ylikypsiä tomaatteja. Kuivuneet leivänpalat sakeuttavat turvotessaan keittoa. Keiton kanssa nautitaan kasviksista pilkottua kesän makuista salsaa.Tulinen tomaattikeitto
- 4–6 annosta
- Ainekset
- 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa tai vastaava määrä ylikypsiä tomaatteja
- 2 d vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 2 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
- 4 valkosipulin kynttä tai 2 tuoretta valkosipulia varsineen
- 1 rasia (200 g) paprika-chilituorejuustoa
- 4–5 oksaa tuoretta oreganoa
- makeaa chilikastiketta maun mukaan
- Kasvissalsa
- 1 tomaatti
- pala kurkkua
- 1 pieni sipulia
- 1 dl yrttisilppua (tilliä, ruohosipulia, basilikaa, persiljaa, oreganoa)
- 1–2 rkl makeaa chilikastiketta
Valmistusohje
Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna liemikuutiot veteen. Poista leivistä kuoret ja murustele leivät kattilaan. Lisää paloitellut valkosipulin kynnet sekä oregano. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta sopivan tuliseksi chilikastikkeella. Soseuta sauvasekoittimella. Leikkaa salsan ainekset pieneksi silpuksi ja sekoita keskenään. Lusikoi salsaa keittoannoksen päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




