Santa Marian mausteille kansainvälinen laatupalkinto – tämä on täydellisen pippurin salaisuus
Laatupalkinto annettiin kahdelle Santa Marian kardemummalle ja Tellicherry-pippurille.Santa Marian kardemumma ja Tellicherry-mustapippuri on palkittu Superior Taste Award -laatupalkinnolla. Palkinto annetaan elintarvikkeille ja juomille, jotka saavat yli kahdestasadasta maailmanluokan keittiömestarista ja sommelierista koostuvalta tuomaristolta sokkotestissä yli 70 prosentin arvosanan.
Mausteita arvioitiin niiden ensivaikutelman, maun, ulkonäön, tuoksun ja tekstuurin perusteella. Kyseiset mausteet saivat korkeimman mahdollisen laatumerkinnän eli kolme tähteä.
Santa Maria Tellicherry Black Pepper -mustapippuria tuomaristo kuvaili herkullisena, joka maistuu samaan aikaan raikkaalta ja mausteiselta. Kardemummaa kehuttiin erinomaiseksi, huippulaadukkaaksi ja voimakkaan makuiseksi.
Pauligin keittiömestari Petteri Kanerva paljasti herkullisen pippurin salaisuudeksi prosessoinnin, jossa kuorta jätetään pippuriin mahdollisimman paljon.
”Mustapippurien aateli on kyseessä silloin, kun kuorta on mukana mahdollisimman paljon. Kuori tuo esiin eteeriset öljyt. Kun kuorta on paljon, myös makua on paljon”, Kanerva kertoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







