Kuusenkerkkäsiirappi
Kuusenkerkkäsiirappi on täydellinen lisuke muhkeille pannukakuille.

Kuusenkerkkäsiirappi ja tuoreet mansikat ovat täydellinen lisuke muhkeille brunssipannareille. Kuva: Jaana Kankaanpää
Kuusenkerkkäsiirappi
Ainekset
- 5 l kuusenkerkkiä
- vettä
- 1/2 kg sokeria nestelitraa kohti
- (1/2 dl sitruunamehua)
Valmistusohje
Kerää kerkkiä tiheistä puista tai vanhojen puiden alaoksilta. Vuosikasvainten keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa, koska se ei kuulu jokamiehen oikeuksiin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Huuhtele kerkät ja paina kattilaan tiiviisti. Laita vettä sen verran, että ne juuri peittyvät. Anna liota yön yli.
Keitä hiljalleen liotusvedessä pari tuntia ja siivilöi. Mittaa liemi takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Keitä seosta, kunnes liemi on tummaa ja siirappimaista, 3–5 tuntia. Keitä isossa kattilassa, sillä seos kuohuu, kun sekoitat pohjia myöten muutaman kerran keittämisen aikana. Halutessasi voit maustaa valmiin siirapin sitruunamehulla.
Pullota siirappi puhtaisiin pieniin pulloihin tai purkkeihin. Käytä lettujen, jäätelön, marjojen, vuohen- sekä homejuustojen lisäkkeenä.
Osaston luetuimmat
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Mummolan omenapiirakka
- Aarre | Puolukkapiirakka on klassinen syysherkku
- Vuoden suurin kurpitsa painaa lähes 500 kiloa – kasvattaja kasteli hurjat määrät joka päivä