Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kuusenkerkkäsiirappi

Kuusenkerkkäsiirappi on täydellinen lisuke muhkeille pannukakuille.
Kuusenkerkkäsiirappi ja tuoreet mansikat ovat täydellinen lisuke muhkeille brunssipannareille.
Kuusenkerkkäsiirappi ja tuoreet mansikat ovat täydellinen lisuke muhkeille brunssipannareille. Kuva: Jaana Kankaanpää

Kuusenkerkkäsiirappi

Ainekset

  • 5 l kuusenkerkkiä
  • vettä
  • 1/2 kg sokeria nestelitraa kohti
  • (1/2 dl sitruunamehua)

Valmistusohje

Kerää kerkkiä tiheistä puista tai vanhojen puiden alaoksilta. Vuosikasvainten keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa, koska se ei kuulu jokamiehen oikeuksiin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhtele kerkät ja paina kattilaan tiiviisti. Laita vettä sen verran, että ne juuri peittyvät. Anna liota yön yli.

Keitä hiljalleen liotusvedessä pari tuntia ja siivilöi. Mittaa liemi takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Keitä seosta, kunnes liemi on tummaa ja siirappimaista, 3–5 tuntia. Keitä isossa kattilassa, sillä seos kuohuu, kun sekoitat pohjia myöten muutaman kerran keittämisen aikana. Halutessasi voit maustaa valmiin siirapin sitruunamehulla.

Pullota siirappi puhtaisiin pieniin pulloihin tai purkkeihin. Käytä lettujen, jäätelön, marjojen, vuohen- sekä homejuustojen lisäkkeenä.