Herätä kuivahtanut pulla henkiin: Pullavanukas maistuu koko perheelle
Kuivahtanut pullapitko elpyy herkuksi uunin lämmössä, munamaitokylvyssä. Sitruunabasilika antaa kivan makusäväyksen omenaiseen jälkiruokaan.Omenainen pullavanukas
8 annosta
- Ainekset
- noin 1 l kuivahtanutta pullapitkoa kuutioituna
- 3 pientä luomuomenaa
- ½ dl rusinoita
- ½ ruukkua sitruunabasilikaa
- 3 kananmunaa
- 1 prk (250 g) vaniljakastiketta
- 2½ dl maitoa
- 2 rkl sokeria
- Lisäksi
- kinuskikastiketta ja/tai jäätelöä
Valmistusohje
Voitele uunivuoka ja levitä pullakuutiot (3 x 3 cm) vuoan pohjalle.
Pese omenat, poista karat omenaporalla ja leikkaa kaksi omenaa pieniksi kuutioiksi. Ripottele ne ja rusinat pullakuutioiden päälle.
Silppua sitruunabasilika ja ripottele vuokaan.
Vatkaa keskenään munat, vaniljakastike ja maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Painele pinta tasaiseksi ja varmista, että kaikki ainekset ovat munamaidon peitossa. Jos pulla on tosi kuivaa, peitä vuoka ja jätä imeytymään vartiksi.
Leikkaa kolmas omena ohuen ohuiksi renkaiksi ja levitä ne vuokaan päällimmäiseksi. Ripottele pintaan sokeria.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.
Tarjoa kinuskikastikkeen ja/tai vaniljajäätelön kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

