Marokkolaiset falafelpyörykät
Muhevan makuisten marokkolaisten pullien seuraksi sopii couscous.Marokkolaiset falafelpyörykät
20 kappaletta, 4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 ½ dl kypsiä kikherneitä (säilyke)
- ¾ dl sämpyläjauhoja
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl cayennenpippuria
- ¼ tl mustapippuria
- 1 rkl seesamitahnaa eli tahinia
- 1 dl tuoretta korianteria silputtuna
Lisäksi
- ½ dl sämpyläjauhoja
- ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä sipulisilput.
Mittaa valutetut ja huuhdotut kikherneet, jauhot, sitruunamehu, mausteet sekä jäähtynyt sipulisilppu monitoimikoneen kulhoon. Jauha seos tasaiseksi tai soseuta ainekset sauvasekoittimella.
Sekoita massaan lastalla tahini ja korianterisilppu.
Pyörittele massasta käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa.
Kuumenna pannulla öljy ja nosta pyörykät pannuun. Paista falafelit kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja herkuttele couscousin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

