Peuranjauhelihapihvit
Peuranjauhelihapihvit saavat mahtavaa makua mustatorvisienistä, joita ei lioteta, vaan lisätään murekemassaan kuivina. Pihvien kanssa sopii tarjottavaksi esimerkiksi ranskankermapohjainen kastike.Peuranjauhelihapihvit
noin 5 annosta
Ainekset
- 600 g peuranjauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 tl suolaa
- ½ tl maustepippuria
- 2 dl kuivattuja mustatorvisieniä
- Paistamiseen
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Kumoa jauheliha kulhoon. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet. Murskaa kuivatut mustatorvisienet pienehköiksi muruiksi ja lisää kuivina jauhelihan joukkoon. Vaivaa huolellisesti sekaisin. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Muotoile massa pihveiksi.
Kuumenna voita pannulla ja kypsennä pihvejä molemmin puolin muutama minuutti, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet sopivasti väriä. Nosta valmiit pihvit lautaselle ja peitä kevyesti foliolla, tai pidä tarvittaessa lämpiminä 60-asteisessa uunissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

