Karpalokupit

Karpalo piristää sekä maullaan että värillään. Karpalon pirteä aromi korostuu ja happamuus taittuu, kun niistä tekee jälkiruokia ja leivonnaisia.
Karpalokupissa suolainen, makea ja hapan muodostavat hienon makuyhdistelmän.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Karpalokupit

8 annosta

Pohja

  • 100 g voita
  • 1/2 dl sokeria tai fariinisokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl suolapähkinärouhetta

Karpalokinuskitäyte

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • noin 3 dl karpaloita

Vaniljatäyte

  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • suolapähkinärouhetta

Valmistusohje

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Nypi sekaan muut ainekset. Taputtele taikina kahdeksan muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Pyöritä foliopalasta rengas ja laita se taikinapohjalle estämään reunojen laskun paiston aikana. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna kerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää karpalot. Jäähdytä. Lusikoi jäähtyneisiin kuppeihin rahkaa ja karpalokinuskia. Koristele suolapähkinärouheella.

Vinkki

Tee kinuskia kaksinkertainen annos ja tarjoa pelkkiä täytteitä jälkiruokana.