Karpalokupit
Karpalo piristää sekä maullaan että värillään. Karpalon pirteä aromi korostuu ja happamuus taittuu, kun niistä tekee jälkiruokia ja leivonnaisia.Karpalokupit
8 annosta
Pohja
- 100 g voita
- 1/2 dl sokeria tai fariinisokeria
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl kaurahiutaleita
- 3 rkl suolapähkinärouhetta
Karpalokinuskitäyte
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
- noin 3 dl karpaloita
Vaniljatäyte
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- suolapähkinärouhetta
Valmistusohje
Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Nypi sekaan muut ainekset. Taputtele taikina kahdeksan muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Pyöritä foliopalasta rengas ja laita se taikinapohjalle estämään reunojen laskun paiston aikana. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuumenna kerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää karpalot. Jäähdytä. Lusikoi jäähtyneisiin kuppeihin rahkaa ja karpalokinuskia. Koristele suolapähkinärouheella.
Vinkki
Tee kinuskia kaksinkertainen annos ja tarjoa pelkkiä täytteitä jälkiruokana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

