Hirvenpaahtopaistileivät
Paahtopaisti on ruhonosan lisäksi myös ruokalaji, jonka voi valmistaa niin paahtopaistista, sisäpaistista kuin ulkofileestäkin. Ison paistin tai fileen kypsentäminen pienellekään porukalle ei ole tuhlausta, sillä herkullista lihaa voi syödä pääruoka-aterian jälkeisinä päivinä salaateissa ja leipien kanssa, kuten tässä. Lihan kypsyysaste on makuasia, mutta paistolämpömittaria kannattaa aina käyttää, jotta lopputulos on varmasti haluttu.Hirvenpaahtopaistileivät
4 annosta
Ainekset
- noin 1 kg hirvenpaahto- tai sisäpaistia tai ulkofileetä
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- 8 viipaletta maalais- tai juurivehnäleipää
- ½ rs (à 100 g) piparjuurituorejuustoa
- 8 rapeaa salaatinlehteä
- 1 dl pikkelöityjä metsäsieniä
- 8 cocktailkurkkua
- 1 makea sipuli tai salottisipuli
- ½ dl paahdettua sipulirouhetta
Valmistusohje
Ota sulanut liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Poista pinnalta mahdolliset kalvot.
Kuumenna rasva pannulla ja ruskista lihan pinta kauttaaltaan. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja nosta liha 125-asteiseen uuniin, kunnes mittari näyttää 55–57 astetta. Ota liha uunista, peitä kevyesti foliolla ja anna vetäytyä, kunnes liha on jäähtynyt. Kääri liha folioon ja nosta jääkaappiin yöksi.
Paahda leipäviipaleet ja voitele tuorejuustolla. Jaa leiville salaatinlehtiä, ohuita paahtopaistiviipaleita, pikkelöityjä metsäsieniä, cocktailkurkkuviipaleita, sipulinpaloja sekä paahdettua sipulirouhetta.
Tarjoa brunssilla, illanistujaisissa tai kevyenä lounaana.
Vinkki: Paahtopaistileivissä käytetyt pikkelöidyt sienet voi valmistaa myös kuivatuista suppilovahveroista. Ohjeen löydät verkosta www.maaseuduntulevaisuus.fi reseptihausta pikkelöidyt metsäsienet.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


