Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Supermaukkaat pikkelöidyt punasipulilohkot – kokeile lihalle, kalalle, hampurilaisiin tai tortilloihin

Pikkelöity punasipuli on monien ruokien maistuva lisuke.
Pikkelöidyt punasipulilohkot maistuvat niin liha- kuin kalaruokien kanssa. Ne sopivat myös hampurilaisten, hot dogien ja tortillojen kanssa.
Pikkelöidyt punasipulilohkot maistuvat niin liha- kuin kalaruokien kanssa. Ne sopivat myös hampurilaisten, hot dogien ja tortillojen kanssa. Kuva: Sanne Katainen

Tässä ohjeessa käytetään klassista 1-2-3 -pikkelilientä, johon tulee yksi osa etikkaa, kaksi osaa sokeria ja kolme osaa vettä. Tämä ainesosasuhde on helppo muistaa, ja sitä varioimalla saa aikaiseksi monenlaisia etikkasäilykkeitä. Makuun saa vaihtelua myös erilaisilla mausteilla.

Pikkelöidyt punasipulilohkot

noin 5 dl

  • Ainekset
  • 500 g punasipulia
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl valkopippuria
  • 10 neilikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama inkiväärilastu

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja lohko sipulit.

Mittaa kattilaan vesi ja mausteet. Lisää sipulit. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti.

Nosta reikäkauhalla sipulit pois liemestä ja lado ne käsin koskematta puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Lisää liemeen sokeri ja etikka. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma liemi sipulien päälle. Liemen tulee peittää lohkot kokonaan. Sulje purkit ja anna jäähtyä ennen siirtämistä viileään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Anna maustua muutama päivä ennen maistelua.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.