Supermaukkaat pikkelöidyt punasipulilohkot – kokeile lihalle, kalalle, hampurilaisiin tai tortilloihin

Tässä ohjeessa käytetään klassista 1-2-3 -pikkelilientä, johon tulee yksi osa etikkaa, kaksi osaa sokeria ja kolme osaa vettä. Tämä ainesosasuhde on helppo muistaa, ja sitä varioimalla saa aikaiseksi monenlaisia etikkasäilykkeitä. Makuun saa vaihtelua myös erilaisilla mausteilla.
Pikkelöidyt punasipulilohkot
noin 5 dl
- Ainekset
- 500 g punasipulia
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl valkopippuria
- 10 neilikkaa
- 2 laakerinlehteä
- muutama inkiväärilastu
Valmistusohje
Kuori ja lohko sipulit.
Mittaa kattilaan vesi ja mausteet. Lisää sipulit. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti.
Nosta reikäkauhalla sipulit pois liemestä ja lado ne käsin koskematta puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Lisää liemeen sokeri ja etikka. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma liemi sipulien päälle. Liemen tulee peittää lohkot kokonaan. Sulje purkit ja anna jäähtyä ennen siirtämistä viileään.
Anna maustua muutama päivä ennen maistelua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Suositussa dippikastikkeessa ruokamyrkytysvaara – tarkista paketin päiväys
- Vuoden suurin kurpitsa painaa lähes 500 kiloa – kasvattaja kasteli hurjat määrät joka päivä
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Pehmeät porkkanasämpylät valmistuvat kuin itsestään ‒ vaivaamista ei vaadita