Supermaukkaat pikkelöidyt punasipulilohkot – kokeile lihalle, kalalle, hampurilaisiin tai tortilloihin
Pikkelöity punasipuli on monien ruokien maistuva lisuke.
Pikkelöidyt punasipulilohkot maistuvat niin liha- kuin kalaruokien kanssa. Ne sopivat myös hampurilaisten, hot dogien ja tortillojen kanssa. Kuva: Sanne KatainenTässä ohjeessa käytetään klassista 1-2-3 -pikkelilientä, johon tulee yksi osa etikkaa, kaksi osaa sokeria ja kolme osaa vettä. Tämä ainesosasuhde on helppo muistaa, ja sitä varioimalla saa aikaiseksi monenlaisia etikkasäilykkeitä. Makuun saa vaihtelua myös erilaisilla mausteilla.
Pikkelöidyt punasipulilohkot
noin 5 dl
- Ainekset
- 500 g punasipulia
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl valkopippuria
- 10 neilikkaa
- 2 laakerinlehteä
- muutama inkiväärilastu
Valmistusohje
Kuori ja lohko sipulit.
Mittaa kattilaan vesi ja mausteet. Lisää sipulit. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti.
Nosta reikäkauhalla sipulit pois liemestä ja lado ne käsin koskematta puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Lisää liemeen sokeri ja etikka. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma liemi sipulien päälle. Liemen tulee peittää lohkot kokonaan. Sulje purkit ja anna jäähtyä ennen siirtämistä viileään.
Anna maustua muutama päivä ennen maistelua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

