Tuoreet yrtit tekevät tomaatti-halloumisalaatista vastustamattoman
Loppukesän kypsissä tomaateissa maistuu aurinko
Yrttinen tomaattisalaatti on herkullinen ja ruokaisa lisuke vaikkapa grilliherkuille. Kuva: Carolina HusuYrttinen tomaatti-halloumisalaatti
4–6 hengelle
- noin 700 grammaa erilaisia kotimaisia tomaatteja
- 1 valkosipulinkynsi
- 250 g halloumia
- 4 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl balsamicoa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- tuoretta basilikaa
- tuoretta timjamia
Leikkaa halloumi puoliksi ja grillaa grillissä. Viipaloi pieneksi.
Pilko kulhoon tomaatit ja hienonnettu valkosipuli. Valuta tomaatit tarvittaessa siivilässä, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
Lisää joukkoon reilusti revittyä basilikaa ja revittyjä timjamin oksien lehtiä. Lisää lopuksi oliiviöljy, balsamico, suola sekä mustapippuri ja sekoita hyvin.
Anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Salaatti toimii mainiosti myös vegaanisena versiona ilman halloumia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


