Uudenlainen kalasoppa yllättää mehevällä suutuntumallaan
Herkullisen keiton salaisuus on pienet, suussa sulavat kalapallerot.Kermainen kirjolohijauhelihakeitto
4 hengelle
Ainekset
- 280 g tuoretta kirjolohen fileejauhelihaa
- 4 keskikokoista kiinteää perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- pari lohkoa sitruunaa
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 dl ruokakermaa tai maitoa
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 6 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- tuoretta tilliä
- 7 dl vettä
Valmistus
Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Silppua puolet sipulista.
Sulata voi öljyn kanssa kattilassa. Lisää paloitellut kasvikset ja kuullota niitä välillä sekoittaen 5–7 minuuttia.
Lisää kattilaan vesi, pippurit, laakerinlehdet ja ½ tl suolaa. Anna kiehua 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Mausta fileejauheliha suolalla ja ripauksella mustapippuria. Silppua toinen sipulinpuolikas ja sekoita se lihan joukkoon.
Lisää kiehuvaan keittoon teelusikoilla avustaen jauhelihapalloja. Anna niiden kiehua hetken verran.
Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Lisää tuoretta tilliä ja maista. Mausta halutessasi vielä sitruunamehulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




