Klassinen tomaatti-juustosalaatti sopii lähes minkä tahansa ruoan kylkeen
Esikuva tälle salaatille on italialainen mozzarella-tomaattisalaatti.Kotona tomaatteja kannattaa säilyttää huoneenlämmössä. Maku on silloin parhaimmillaan. Jopa jääkaapin vihanneslaatikko on liian kylmä säilytyspaikka, sillä kylmässä rakenne vetistyy. Tomaatin lisäksi alkupalalautasille viipaloidaan suomalaisittain kotijuustoa.
Tomaatti-juustosalaatti
6 annosta
- Ainekset
- 4‒6 kypsää tomaattia
- 1 rasia (250 g) kotijuustoa
- 2‒3 tl balsamietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
- ½ ruukkua tuoretta basilikaa
- 6 tl kapriksia
- Tarjoiluun
- pannuleipää
Valmistusohje
Viipaloi tomaatit ja juusto. Aseta viipaleita lomittain lautasille. Pirskota pinnalle balsamietikkaa ja oliiviöljyä. Jauha mustapippuria myllystä. Lisää basilikan lehdet ja kaprikset annosten päälle. Tarjoa lisänä pannuleipää.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


