Tutkimus: Eläinproteiinin korvaaminen kasviproteiinilla voi olla haitallista luuston terveydelle – vähentää kalsiumin ja D-vitamiinin saantia
Sekä luuston muodostuminen että hajoaminen lisääntyivät, kun eläinproteiinista osa korvattiin kasviproteiinilla.

Tutkimuksessa eläinproteiinin lähteitä, sekä punaista että vaaleaa lihaa ja maitotuotteita, korvattiin lisäämällä ruokavalioihin palkokasveja, pähkinöitä, siemeniä ja viljatuotteita. Kuva: Lari Lievonen
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- 26 000 euron viskipullo saapuu elokuussa Kuopioon ‒ paukku maksaa kahden viikon palkan14.5.
- Suomen suosituimman valmisruuan resepti on pysynyt muuttumattomana 65 vuotta15.5.
- Kevään helppo grilliherkku: pujota vartaisiin parsaa ja juustoa15.5.
- Söin täällä: Kanapestopasta tuo raideruokailussa vaihtelua klassikkolihapullille15.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Punajuuri-makkarapata6.11.2020
- Parsapiirakka ja marinoidut katkaravut17.5.2019