Voibuumi jatkuu Suomessa
Voi maistuu suomalaisille yhä paremmin. Gallup Elintarviketiedon markkinakatsauksen mukaan sen kulutus kasvoi 15 prosenttia tammi–huhtikuussa.Rasvaseosten käyttö lisääntyi neljä ja kerman kuusi prosenttia.
Asenne rasvan käyttöön ruuanlaitossa on muuttunut selkeästi viime vuosina.
Kun vuonna 2006 suomalainen söi voita keskimäärin 2,8 kiloa, viime vuoden lopulla kulutus oli jo 4,1 kiloa henkeä kohti vuodessa.
”Vaikka suomalaisten ruokatrendit muuttuvat yleensä hitaasti, suhtautuminen rasvaan on muuttunut nyt erittäin nopeasti”, tutkimuspäällikkö Eeva Heikkilä Elintarviketiedosta kertoo.
”Rasvan välttäminen on vähentynyt selvästi. Nyt esimerkiksi maku ja raaka-aineiden aitous nousevat tärkeiksi ruuan valintaperusteeksi. Karppaus ei yksin selitä muutosta.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


