
Söin täällä: Pässinkivekset yllättivät Rotuaarin kulmilla
Palkittu turkkilainen ravintola tarjosi hyvää ruokaa, mutta on hinnan puolesta enemmän juhlapäivällisten paikka.
Siinä niitä on, klassikkoannoksessa vuodelta 1993: pässinkiveksiä salaatin ja hunajajogurtin, leivän ja valkosipulivoin kanssa. Kuva: Eija MansikkamäkiIstahdin Oulun keskustassa turkkilaiseen ravintolan terassille, joka ei erityisesti erottunut kävelykadulla. Erityisyyttä kuitenkin on: se on toiminut tasan 30 vuotta, saanut useita tunnustuksia ja ravintoloitsija Bahri Karagümüs on tiettävästi Suomen ainoa ulkomaalaistaustainen paistinkääntäjä eli Chaîne des Rôtisseurs -yrittäjä.
Pässinkiveksiähän piti maistaa, kun listalla oli, ja vieläpä suomalaisia, kuulemma Lallin Lampaasta. Pelkäsin sitkeyttä ja kalvoja, mutta nämä pallerot olivat pehmeitä ja miedon makuisia. Salaatti saatteli niitä mukavasti matkaan.
Tavallista kauniimmin tarjottu kebab tai ravintolan mukaan kebap, Meri-Lapin karitsaa. Kuva: Eija MansikkamäkiPääruoaksi Iskender-kebap, joka sisälsi jauhetun Meri-Lapin karitsanlihan lisäksi joka grilliltä tutut pitaleivän palaset, jogurttia ja tomaattikastiketta, mutta nyt lisänä oli ihanaa voisulaa.
Ravintolan suosituin annos on uusiseelantilaista karitsaa, myös kyljykset tulivat samasta maasta. Kuva: Eija MansikkamäkiPaikan suosituimmassa, Kuzu Shish -annoksessa tuli vartaallinen hiillostettua uusiseelantilaista karitsansisäfileetä. Jälkiruoka Crème Brûlée suli suussa.
Maussa ei moitittavaa, mutta kympin oluttuopin kanssa melko hintava eli 60–80 euron päivällinen. Sisä- ja juhlatilat näyttivät tähän hintaan terassia kutsuvammilta, etenkin jos käsillä on yhtään erityisempi tilaisuus. Tuorein tieto on, että ravintola etsii uutta yrittäjää.
Istanbul Oriental Kauppurienkatu 11 L, 90100 Oulu
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






