Lukijalta: Missä ovat luomupitkot ja -piirakat? Suomesta puuttuu luomuun panostava leipomo
Onko puhtaisiin ja lisäaineettomiin luomuraaka-aineisiin leipominen liian kallista ja haastavaa suomalaisille leipomoille, kysyy Kim Väisänen.Suomalaiset leipomot valittavat asiakaskadosta, myynnin laskusta, raaka-aineiden hinnasta, energian kallistumisesta ja työvoimakustannusten noususta. Leipomot saavat syyttää huonosta taloustilanteestansa myös itseään.
Suomesta ei löydy puhtaita ja aitoja luomuvoita, luomukananmunia, luomutäysmaitoa ja luomukermaa käyttävää leipomoa. Suomesta ei voi ostaa luomupullapitkoa, luomumaitovuokaleipää, luomupasteijoita eikä luomuriisipiirakoita. Olen vuosikymmeniä toivonut Suomen suurimmilta leipomoilta luomuvoihin ja luomutäysmaitoon leivottua luomupitkoa.
Onko puhtaisiin ja lisäaineettomiin luomuraaka-aineisiin leipominen liian kallista ja haastavaa suomalaisille leipomoille? Miksi suomalaiset leipomot eivät panosta puhtaisiin luomuraaka-aineisiin leivottuihin suolaisiin ja makeisiin luomuleivonnaisiin?
Voisivatko Kesko, S-ryhmä ja Lidl vaatia leipomoilta luomuvoihin, luomukananmuniin, luomutäysmaitoon ja luomukermaan leivottuja lisäaineettomia suolaisia ja makeita luomuleivonnaisia asiakkaiden palvelemiseksi laadukkaasti?
Haluaisin ostaa suomalaisia luomuleivonnaisia, tukea luomuleipomoitamme ja edistää luomuleipojiemme työllisyyttä. Kaiken tämän leipomot ovat tehneet mahdottomaksi.
Kim Väisänen
Helsinki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




