Haukinugetit
Hauki maistuu lapsillekin, kun ruodottomaksi peratun fileen leivittää nugeteiksi.

Haukinugetit voi tarjoilla myös fish & chips -henkisesti pirskottamalla päälle etikkaa. Kuva: Vesa-Matti Väärä
(3–4 annosta)
500 g ruodotonta haukifileetä
1 limetti
1–2 dl korppujauhoja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
maun mukaan suolaa, pippuria ja sipulijauhetta
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
rasvaa (esim. voi-kasviöljyseosta)
Leikkaa haukifileet noin tulitikkulaatikon kokoisiksi paloiksi.
Pese limetti ja raasta sen kuori. Sekoita korppujauhoihin limetinkuoriraaste ja kuivat mausteet.
Riko kananmuna kulhoon ja vispaa sen rakenne rikki. Laita vehnäjauhot ja maustetut korppujauhot kahdelle lautaselle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maustetuissa korppujauhoissa. Paista nugetit pannulla reilussa rasvassa kullanruskeiksi.
Tarjoile nugetit limettilohkojen, herkkukurkkujen ja lohkoperunoiden kanssa.
Hauen fileointi
- Hauki on tunnettu ruotoisuudestaan. Kokonaiset ruodot on helpointa poistaa kypsästä kalasta, mutta terävällä veitsellä onnistuu myös ruodottoman fileen leikkaaminen.
- Avaa ensin hauen vatsa ja poista sisälmykset sekä evät. Leikkaa fileet irti tavalliseen tapaan. Poista fileen sisäpuolella näkyvät kylkiruodot.
- Poista fileistä nahka. Nahkapuolella näkyvät y-ruotojen päät. Y-ruodot poistetaan y:n muotoa jäljittelevällä kaksipuolisella leikkauksella ruotolinjaa pitkin. Poista viimeiseksi pyrstöruodot y-ruodon leikkauslinjan yläpuolelta samantyyppisellä leikkauksella.
- Mikäli olet epävarma, netistä löytyy ammattilaisten tekemiä video-ohjeita hauen fileoinnista.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen