Haukinugetit

Hauki maistuu lapsillekin, kun ruodottomaksi peratun fileen leivittää nugeteiksi.
Haukinugetit voi tarjoilla myös fish & chips -henkisesti pirskottamalla päälle etikkaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(3–4 annosta)

500 g ruodotonta haukifileetä

1 limetti

1–2 dl korppujauhoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

maun mukaan suolaa, pippuria ja sipulijauhetta

1 kananmuna

1 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

rasvaa (esim. voi-kasviöljyseosta)

Leikkaa haukifileet noin tuli­tikkulaatikon kokoisiksi pa­loiksi.

Pese limetti ja raasta sen kuori. Sekoita korppujauhoihin limetinkuoriraaste ja kuivat mausteet.

Riko kananmuna kulhoon ja vispaa sen rakenne rikki. Laita vehnäjauhot ja maustetut korppu­jauhot kahdelle lautaselle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maustetuissa korppujauhoissa. Paista nugetit pannulla reilussa rasvassa kullanruskeiksi.

Tarjoile nugetit limettilohkojen, herkkukurkkujen ja lohkoperunoiden kanssa.

Hauen fileointi

  • Hauki on tunnettu ruotoisuudestaan. Kokonaiset ruodot on helpointa poistaa kypsästä kalasta, mutta terävällä veitsellä onnistuu myös ruodottoman fileen leikkaaminen.
  • Avaa ensin hauen vatsa ja poista sisälmykset sekä evät. Leikkaa fileet irti tavalliseen tapaan. Poista fileen sisä­puolella näkyvät kylki­ruodot.
  • Poista fileistä nahka. Nahkapuolella näkyvät y-ruotojen päät. Y-ruodot poistetaan y:n muotoa jäljittelevällä kaksipuolisella leikkauksella ruotolinjaa pitkin. Poista viimeiseksi pyrstöruodot y-ruodon leikkauslinjan yläpuolelta samantyyppisellä leikkauksella.
  • Mikäli olet epävarma, netistä löytyy ammattilaisten tekemiä video-ohjeita hauen fileoinnista.